Sälen del 5 – morgon vid Hundfjället

juli 25, 2014 0 av momentsbymary

Imorse åkte vi iväg för att undersöka Hundfjället lite närmare. Vi har faktiskt aldrig stannat till där trots att vi varit i Sälenfjällen ett antal gånger. Nu visste vi om att Trollskogen fanns där men vi fann också något annat som överraskade oss positivt, nämligen lekplatsen.

Filuren som älskar motorfordon blev alldeles till sig när han såg vad som fanns vid lekplatsen och sprang snabbt dit för att leka.

image

Jag tror att vi kunnat stanna där länge men eftersom det bjöds på mer kul grejer gick vi vidare och kollade in dom, två stora hoppkuddar och en jättefin klätterställning.

image

image

Filuren lekt loss rejält och jag påmindes om hur stor han blivit då han själv klättrade upp och åkte ner för rutschkanan samt åkte ensam i stora röret. Även vi vuxna provade att åka i röret, ibland måste man få leka av sig.

image

Efter en lång stund i lekparken gick vi iväg till trollskogen och kollade in de spännande trollen och deras vänner. Eftersom det är sommar och liftarna inte är igång får man gå slingan fram och tillbaka. Det var lite jobbigt för en höggravid foglossningstant och vi valde att inte gå riktigt hela vägen. Det finns så otroligt många saker att titta på så man behöver egentligen inte gå långt alls om man inte vill.

image

Längs med leden finns flera ställen att stanna på om man vill äta medhavd fika och det är inga problem alls att ta med barnvagn. Nu när det är så varmt var det väldigt skönt att vara i den svalkande skogen som är en riktig vacker trollskog även i sin natur. Längst ner i våffelstugan stannade vi och år glass innan vi åkte tillbaka till stugan för lite vila innan eftermiddagens äventyr. Besök vid Hundfjället blir helt klart en stående punkt vid våra Sälensemestrar.