Sälen del 4 – King of the hill

juli 24, 2014 2 av momentsbymary

Om man gillar att cykla i uppförsbacke ska man absolut prova att köra slingan ”King of the hill” i Sälen. Slingan börjar nere i dalen vid Sälen by och går Gamla fjällvägen upp till Lindvallen, vidare genom Lindvallen över till Gubbmyren och Köarskär, sedan Sälfjällstangen upp till toppen av Gustavbacken. Leden är 12,5 km och går uppför i stort sett hela tiden. Leden är ordentligt utmärkt så det är inga problem att hitta.

Idag kördes loppet ”King of the hill” vilket är ett tvådelat lopp. Först körs cykelloppet på ovan nämnd sträcka, 2,5 timmar senare startar rullskidloppet som går i stort sett på samma sträcka men avslutas uppe på Östfjället istället.

I den heta sommarsolen på förmiddagen hejade jag och Filuren på cyklisterna som kämpade upp för berget. En av deltagarna fick såklart lite extra krydda i ropen, min man. Jag var grymt imponerad av alla som trotsade värmen men ännu mer imponerad av de som körde både cyklingen och rullskidloppet.
image

På eftermiddagen var det prisutdelning på Olnispagården och maken vann ett fint utlottningspris, en cykeldator med gps och pulsband. Han har ju en sedan tidigare så det borde betyda att jag kommer få den av honom.
image
Makens vinster