Sälen del 3 – Garpsätra badplats

juli 24, 2014 0 av momentsbymary

Onsdag eftermiddag var stekande het här i Lindvallen och vi bestämde oss för att fly till vattnet. En duracellettåring och en höggravid tant i samma familj är liksom inte helt klockrent i värmen. Vi har ju redan avverkat Närsjön och Stensjön så det blev något nytt, en plats där vi tidigare inte varit – Garpsätra badplats. Garpsätra ligger in bit från Lindvallen men var helt klart värt resan. Nu tar det ju inte många minuter dit, men vilken liten skatt vi hittade.
image

Badplatsen ligger vid en liten sjö (tror jag att det är). Där finns en hög sandvall som sluttar ner i sjön och det är ganska grunt vid vallen och fin sandbotten, dock inte långgrunt så att man kan gå massa meter med vatten till fotknölarna. Vattnet var varmt och skönt men med den härliga lyxen att på ena sidan sandvallen rann en sval fjällbäck ut där det gick att busa omkring i det grunda vattnet. Att kunna gå från kallt till varmt och motsatt är ju riktigt lyxigt.

Denna gång badade hela familjen ordentligt. Filuren lekte på sandvallen, åkte kana på rumpan ner för den, sprang i bäcken och vågade sig ut i vattnet så att det gick honom ända upp på bröstet. Vi vuxna simmade omkring och plaskade en massa till Filurens förtjusning. Vi var nästan ensamma vid badet och det tycker jag är riktigt skönt, tydligen hade det varit mer folk där mitt på dagen. Detta är helt klart en plats vi kommer återvända till.