10 saker jag inte vill vara utan i livet med småbarn 2015

10 saker jag inte vill vara utan i livet med småbarn 2015

januari 6, 2015 2 av momentsbymary

Hej och hallå! Det finns saker jag är otroligt tacksam för att dom finns och jag vill inte leva utan dessa smarta, nödvändiga eller bara roliga sker som gör livet med småbarn lite bättre. Här kommer en lista på saker jag verkligen inte vill leva utan just nu.

1. Pysventil. Ja Windi pysventil, den använder vi inte ofta men hur klarar man sig utan??? Jag tänker på alla de gånger de räddade oss från sömnlösa nätter och timmar med skrik då Filuren hade problem med magen. Vad ska man säga, pysventilen gjorde sitt jobb då och den gör det även nu. Tack för denna fantastiska uppfinning!

2. Snuttefilt från Sojka Design. Denna snuttefilt är helt underbar och sedan lillan fick sin har hon varit så mycket enklare att söva. Filten är mjuk, den är stor nog att faktiskt kalla filt och den är skön att pilla på för henne, dessutom är den ju helt ljuvligt vacker.
snutte

3. Klämpåsar. Då menar jag både sådana man köper färdiga och sådana man fyller själv, diskar ur och använder om och om igen. Filuren älskar ekologiska påsar från Ellas Kitchen, så praktiska när man glömt det där med mat eller mellis. Vi har alltid ett par liggande i skötväskan. Och jag älskar att göra puréer eller smoothies och bjuda på i de återanvändningsbara från Squeezeme.

4. Munstycken till klämpåsar. När vi ändå är inne på klämpåsar så måste jag säga att munstycken till dom, för att inte barnet ska kunna spruta innehållet över hela sig, är en av mina favoritprodukter just nu. Lilla busungen här hemma kan inte leka fontän längre och det är skönt att kunna ge honom klämpåsar igen. Det blev en paus ett tag då en viss liten ligist tyckte att det var lite för skoj att kladda ut innehållet. Munstyckena finns hus Squeezeme.
squ

5. Physiomer för barn. Ja då, där kom ljuva lösningen för lillans näsa som besvärat henne natt efter natt. Physiomer är verkligen räddningen, den verkar fort och löser upp små täppta näsor. Vilken räddare i nöden det är!

6. Snuttehållare och napphållare. Jo då, det är minsann en busig herre vi har och han har börjat kasta både snutte och napp all världens väg så nu blir det snuttehållare och napphållare. Jag orkar inte springa benen av mig och jaga snuttar som jag inte vet var herrn slängt, dessutom springer jag oftast i panik då han är jättefäst vid dom och de inte går att köpa längre. Dessa snygga napphållare och snuttehållare kommer från ljuvliga stunder. ljuv4

7. Bärstol. Jag älskar vår bärstol, en Vaude Jolly Comfort. Med den kan man ta sig fram var som helst och jag har inte några problem att bära Filuren även om han börjar bli rätt tung. Han älskar dessutom att sitta där uppe och spana. Livet blir så mycket roligare med en bärstol.
vaude

8. Pino. Pino som är en liten figur finns både som bok men framförallt uppskattas nu de ca 5 minuter långa filmerna som finns på youtube, men räddning när matvägran inträffar och jag är ensam med barnen är att sätta på den. När vi ändå är inne på youtube vill jag inte heller leva utan avsnitten av ”stora maskiner”, grymt bra tycker Filuren.

9. Cykelvagn. Ja en cykelvagn som lätt går att göra om till barnvagn är verkligen något som förgyller vårt liv och jag längtar till det blir lite varmare ute så att vi kan köra omkring och bara åka dit vi har lust. Vi har en Nordic cab och den är grym för vi har plats med båda barnen, stort lastutrymme, möjlighet att fälla ryggstödet om passageraren vill sova och den är väldigt lätt att handskas med.

10. Svenska barnvisor. Boken svenska barnvisor innehåller texterna till 50 vanliga svenska barnvisor och man kan trycka igång melodierna för att få komp till låtarna vilket är perfekt för en totalt misslyckad mamma som mig när det gäller den musikaliska biten. Nu kan jag få hjälp med både texter och melodi och Filuren kan själv spela musik när han vill. En så bra present till småttingar enligt mig!
bok