Så sover lilla S

mars 23, 2015 1 av momentsbymary

Jag har fått en del frågor om hur barnen sover, om de delar rum, om vi samsover och annat. Jag hoppas kunna svara på det mesta här.

Lilla F har sovit i eget rum sedan han var fyra månader. Han trivdes inte med att ligga nära utom allra första veckorna i sitt liv och har i stort sett alltid trivts i spjälsängen. Vi kallar rummet han sover i barnrummet, det är inrett med bådas saker men det är bara han som sover där.

Lillasyster sov med oss första tiden, hon ville vara nära och sov inte om vi inte låg hud mot hud. Ibland sov hon med mig men mest med sin pappa. Med tiden har hon klarat mer och mer av nätterna i sin vagga. Vi vet ju att hon snart kommer vara för stor för vaggan så vi har börjat fundera över spjälsäng. Den får nog stå i vårt sovrum för lilla S sover jätteoroligt på nätterna och behöver mycket trix och fix och även att sova med oss senare på natten.

Såhär blev det när jag testade spjälsäng med lillan. Vi gjorde en liten hörna åt henne. Jag tycker att det blev ganska sött men lillan var väldigt skeptisk till att sova i den stora sängen.

1503231
page1303231
Sängkläderna och vimplarna kommer från BLISS Sthlm, heter Fine Embroidery och är i den underbara kvalite så som BLISS produkter brukar vara. De kommer snart finnas i butik, först att få in dom är Jollyroom. Det kan vara lite svårt att se på bilderna som tenderar att bli lite suddig på dator men det som ser rosa ut är egentligen fräscht smårutigt.
page1303232
Jag tycker att lillan ser extra liten ut i den stora sängen, men hon trivdes… Ända till det var dags att sova.
page1303233
Hon låg där sömnig men strax kom ett gapskratt.
15032318
Två blå ögon stirrade ända tills jag bar henne till vaggan, där somnade hon direkt. Det där med stor spjälsäng får vi nog träna på.
1503234