Rosa oktober – ForLife

oktober 23, 2014 0 av momentsbymary

Jag har tidigare tipsat om olika insamlingar till förmån för cancerforskningen. Här kommer ännu ett tips eftersom jag tycker att man inte kan komma med för många då det är ett viktigt område.

Jag får en del mail från privatpersoner och företag och försöker så gott det går att svara på alla, i alla fall från privatpersoner. För några dagar sedan fick jag ett mail som berättade om FORLIFE ett sysselsättningsprojekt i jobb- och utvecklingsgarantins sysselsättningsfas. Jag blev väldigt intresserad när jag läste mailet, då jag själv arbetat med personer i sysselsättningsfasen som vi vanligtvis talar om som Fas 3.

Människor som varit ifrån arbetsmarknaden under en så lång period behöver såklart få stimulans, känna gemenskap och att de gör något värdefullt precis i samma utsträckning som de som har ett arbete. Jag har med sorg sett många exempel på hur personer inte alls känt att deras sysselsättning gett dem något av värde, de har bara upplevt det som en förvaring och många gånger tyckt att det de sysslar med är ”hitta på-aktiviteter”. Men i ForLife gör deltagarna något väldigt viktigt, de tillverkar och säljer produkter till förmån för sin insamling till cancerforskningen. Produkterna i form av armband och mobilskal säljs via deras hemsida och överskottet går oavkortat till insamlingen.
image

Jag själv bär numera ett rosa forlife-armband, en påminnelse till mig själv om hur tacksam jag är över det liv jag har men också för att påminna mig själv och andra om att vi kan göra skillnad, även små bidrag blir betydelsefulla om vi är många som hjälps åt.