Pigge & Lina – en glädjefylld barnbutik

april 13, 2015 0 av momentsbymary

I centrala Karlstad, på Drottninggatan mitt emot Scandic City ligger barnbutiken Pigge & Lina. Den har kommit att bli en av mina favoritbutiker senaste halvåret (sedan jag upptäckte den) och jag blir alltid så glad av att besöka den. Tyvärr tror jag att många Karlstadbor precis som jag hållt på att missa Pigge & Lina, därför tänkte jag skriva ett inlägg och berätta mer om vad man som kund finner där.
image

pol12

Pigge & Lina ligger där barnklädesbutiken Smultronstället tidigare låg men för ett och ett halvt år sedan tog Kicki över verksamheten och driver nu Pigge & Lina. Det är inte bara namnet som ändrats på butiken utan även utbudet. Här finns nu barnkläder från nyfödd till stora barn av märken man inte finner överallt annars och dessutom är butiken fylld med andra fina, roliga och användbara saker. Här finner du presenter, leksaker, accesoarer, dekorationer mm. På Pigge & Lina hittar du märken som Me too, Lego wear, Skiphop, Mumin, Lycks, Björn Borg, Egmont toys, Ossoami, Syster yster design, Tassa, Umami, Angel, Bliss och Pearls for girls.

Jag älskar att gå omkring i butiken riktigt länge för det finns alltid saker att upptäcka, det gäller bara att ta sig tid för att hinna se allt. Här hänger mjuka pasteller, livliga fägglada plagg, stilrena kläder, plagg för vardag och plagg för fest, kort sagt, de flesta borde kunna hitta något som tilltalat. Själv hittar jag alltid mycket.
pol31

Det känns som Kicki har skapat sin butik med eftertanke och kärlek. Det som finns här är noga utvalt. Kicki har låtit det ta tid och hon säger att först nu har hon kommit att få den så som hon vill ha den. Pigge & Lina speglar väldigt bra den bild jag fått av Kicki när jag varit där som kund: glad, trevlig och inbjudande. Här är det aldrig jobbigt att gå in, man blir alltid välkomnad med ett leende från Kicki eller Linn.

Här kommer en bildbomb från butiken för att ge en smak på vad man som kund kan finna där.
Om du inte redan besökt Pigge & Lina så gör det! Butiken har en kundkväll 28/4 kl 18.15 då det kommer finnas extra bra erbjudanden, tävlingar, besök från levarantörer, goodiebags och annat skoj. Passa på att komma den kvällen!
pol13 pol23 pol25 pol27 pol28 pol29 pol30
polpp4 polpp2 polpp1 polsak1
polskupsak1
Skiphops produkter är väldigt uppskattade här hemma. Lilla F har massa saker ur Zooserien. Bland annat två väskor.
polskip1
Skiphops nya babykollektion, jag älskar den. Sanna har så fina kläder ur den.
polpp5
Kanintofflorna jag håller i handen är ju bedårande.
pollycks1
Ljuvliga klänningar från Lycks. Jag fick även se helt underbara festkläder för barn av samma märke, tärn- och näbbklänningar, kostymer mm.

Här kommer några av favoriterna här hemma som man också kan köpa på Pigge & Lina.
pol34
Poo-Pourri, för liten och tor. Dvs den lilla efter toabesök och den stora för blöjor. Jag var rätt skeptisk till om det skulle fungera, speciellt med barn som äter komjölksfri ersättning vilket ger helt galet stinkande blöjor…. men det funkade och det är jag otroligt tacksam för.
pol33
Umaminappen som är perfekt för små munnar som vill testa nya smaker utan att riskera att sätta bitar i halsen. Lilla F använde sin massor och lilla S kan sitta hur länge som helst och gnaga på sin. Man fyller bara nappen med det som barnet ska smaka, tex en bit äpple och sedan kan det sitta och mumsa själv. När barnen får tänder är det uppskattat att stoppa i något kallt från kylskåpet.
pol32
Tassa mockasin, här båda barnens par. Lilla F valde sina orangea själv på barnmässan och fick han bestämma skulle han nog ha dom varje dag. De är fantastiskt användbara både ute och inne. Förra våren när F bara ville springa omkring ute men ännu var runt året och inte hade full koll i all terräng var dessa så uppskattade eftersom de fungerade som skor ute men med bättre kontroll över underlaget (vid kyla med ett par strumpor i).

Pigge och Lina hittar ni här och på instagram som @piggeolina