Pepplista

november 13, 2014 4 av momentsbymary

Efter gårdagens besvikelse vid insikten att det inte funkar helt med amningen har jag gjort en pepplista.

– att inte amningen funkat fullt ut har förmodligen varit en bidragande orsak till att maken fått en nära anknytning och till Filuren tidigt i livet. Deras kärlek är såklart ovärderlig. Nu kan pappa få samma chans till matmys även med lillasyster.

– att inte amma helt ger större möjlighet till att hitta på saker på egen hand eller att ha ensamtid med Filuren. Det betyder inte att jag på något vis vill lämna lillan hela tiden men att hitta på saker nån gång ibland kan vara underbart.

– att inte amma fullt ut betyder att jag faktiskt inte behöver oroa mig för att göra något som påverkar mjölkproduktionen negativt för där har det redan gått snett. Jag kan alltså börja försöka bränna några färre kalorier än jag stoppar i mig.

– att inte amma fullt ut betyder att vi inte alltid behöver anpassa oss efter hur möjligheten för amning ser ut. Okej, jag räds inte amning i lekparken vid 8 grader och regn men snart letar sig kanske temperaturen nedanför nollan. Det verkar inte helt bekvämt.

– viktigast av allt. Att amningen inte funkade förra gången helt som jag hoppats ledde till att ägglossningen satte igång snabbt. Vi har alltså min missanpassade kropp att tacka för det ena av våra underbara barn.

Nu känns det förstås mycket bättre… eller så var det så att jag behövde några timmar för att få perspektiv. Jag producerar tydligen inte nog bra och mycket mjölk men det går ingen nöd på lillan. Huvudsaken är att hon har hälsan. Att inte kunna amma när man vill är en besvikelse – inte ett nederlag.

Kram