Pasta med snabb laxsås

oktober 9, 2014 0 av momentsbymary

Här kommer en snabb och lättlagad favoritsås till pasta. Hemligheten för att få en bra smak är att se till att de soltorkade tomaterna steks på rejält så att de avger god smak och att laxen steks snabbt på hög värme istället för långsamt på låg.

Rätten innehåller mycket grädde, vill man ha mindre fett får man helt enkelt byta ut grädden mot ett mer fettsnålt alternativ.

Laxssås 4 portioner
400 gram lax
ca 8 soltorkade tomater
1 knippe grön sparris
ca 100 gram färsk spenat
1,5 dl grädde
Citronpeppar
Salt
lite olja

Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
Dela soltorkade tomater i mindre delar, skär sparrisen i ca 2 cm långa bitar och laxen i kuber om ca 2 cm per sida.
Hetta upp en stekpanna med lite olja i och stek på soltorkad tomat snabbt så att den börjar dofta. Lägg i laxen och stek på ganska hög värme så att den blir gyllene. Häll över grädde och tillsätt sparris, låt koka upp. Krydda med citronpeppar och salt. När sparrisen varit i ett par minuter läggs spenaten i och pannan får stå på värmen till dessa att spenaten mjuknar, då är pastasåsen klar att servera.