Passalen Karlstad

mars 20, 2015 0 av momentsbymary

 

10402918_237986369729010_2072216980003890640_n
Bilden tillhör Passalen

En av de absolut bästa sakerna med att vara VIP-bloggare på Barnmässan är såklart att få träffa massa människor. För en tid sedan anordnades en liten informationsträff inför mässan och jag fick en liten försmak på vad som komma skall. Nu är det bara en vecka kvar och jag längtar massor.

Vid informationsträffen träffade jag en trevlig tjej som representerade Passalen i Karlstad. Jag hade inte hört talas om dom tidigare men när jag fick höra om verksamheten blev jag jätteintresserad. Jag arbetar med människor (när jag inte är föräldraledig) och jag vet att Passalens verksamhet är viktig, men fler behöver känna till att den finns. Då jag vet att bloggen har många läsare i Karlstadregionen skriver jag ett inlägg och hoppas nå ut till några som skulle kunna ha glädje av Passalen och dess verksamhet.

Såhär beskriver Passalen Karlstad sin verksamhet på Facebooksidan ”Passalen Karlstad är en ideell förening som verkar för allas rätt till en meningsfylld fritid. Vår fokusgrupp är barn och unga med funktionsnedsättning.” Arbetet inom Passalen fokuserar alltså på att ge barn och unga med funktionsnedsättning en aktiv fritid och på så sätt bryta utanförskap och isolering. De unga får komma ut och träffa andra unga, med eller utan funktionshinder. På deras hemsida kan man läsa mer om de olika aktiviteterna. Här kan man även finna aktiviteter för syskon till personer med funktionshinder.

Jag vet att det finns många som skulle ha glädje av Passalens verksamhet, men de personerna behöver få informationen att Passalen finns. Var med och sprid den, anske känner du någon i målgruppen, eller någon som arbetar med målgruppen. Ju fler unga som deltar desto större möjlighet till bredd på aktiviteter finns det.

Passalen Karlstad finner du på
Facebook
Hemsida
Instagram: passalen_karlstad