Ny matstol

april 26, 2015 2 av momentsbymary

I torsdags kom vår nya matstol och jag är så glad att barnen har varsin nu. Vi trodde i vår dumhet att vi inte skulle behöva en till eftersom lilla F börjar bli stor och skulle kunna sitta på en vanlig lite högre stol men vi hade fel. Nu är det helt enkelt så att vår grabb har lite för mycket spring i benen för att använda vanlig stol. Han faller hela tiden för sina impulser och springer iväg. Jag har längtat så efter att vi ska kunna sitta tillsammans vid matbordet utan att behöva springa och hämta lilla F hela tiden eller att ha lilla S i knät eller i sele.
stol2

Jag fick god hjälp av mitt busfrö att packa upp och montera stolen. Lilla F ville prova den på direkten vilket han självklart fick, även om vi inte ens satt ihop benen så att de var anpassade för normalhöga matbord. Det går nämligen att ha benen på stolen i två olika höjder så när vi fikar i vardagsrummet tex kommer lilla S kunna sitta i stolen bredvid utan att verka malplacerad en halv meter över oss andra. Detta är en av anledningarna till att jag ville ha just denna stol. Det går också att ta bort ”stoppet” mellan benen så att stolen i sitt låga läge blir lätt att kliva i och ur för barn som är lite större.
stol1

Jag gillar den här stolen för att den är så flexibel. Förutom att benen går att ha i olika längd och det går att välja på om det ska vara stopp mellan benen eller inte går den att använda med och utan fotstöd, med och utan bricka dessutom ingår en sele som går både runt midjan och över axlarna, det känns tryggt när lilla S sitter i stolen. Lilla F vill däremot bara ha sele runt midjan och han är ju så stor så det gör inget att det är så. Då är det bara att plocka bort den övre selen.
stol4 stol3
Det känns som att denna stol kommer bli uppskattade här hemma just för att den är så flexibel och för att den är enkel att flytta på. Dels är den lätt i vikt och går att bära in och ut genom dörren till trädgården utan större ansträngning men den är också lätt att montera ihop och isär om man vill transportera den vid tex semester eller andra resor. Stolen vi valt är en Moweo Matstol Cibus och kommer från Jollyroom. Den finns i tre färger, lila, orange och grön. Vi valde den senare då lilla F gillar grönt väldigt mycket just nu… grööööööööööna stolen säger han och pekar på den.

Bilderna ovan är tagna precis när vi packade upp stolen och eftersom jag varit bortrest har vi ännu inte hunnit testa den så mycket. Jag har dock sett att den gröna matbrickan och sitsen lätt går att plocka av vilket är toppenbra om man vill rengöra dom. Nu ska vi verkligen njuta av att äta alla tillsammans och jag har redan sett hur mycket barnen uppskattar att kunna sitta och titta på varandra vid matbordet.