Mindre än tre månader kvar

juni 4, 2014 0 av momentsbymary

Nu är det mindre än tre månader kvar till lillasyster förväntas komma. Jag får mycket frågor om -Hur mår du? -Hur känns det? -Har ni bestämt namn? -Har ni köpt mycket saker?

Hur mår jag? Tackar som frågar jag mår skitbra, det syns väl på kryckorna, min märkliga stil att ta mig fram och den gröngrå nyansen i ansiktet. Grejen är såhär, jag mår jättedåligt men det där med att kräkas till höger och vänster, alltid fundera ut var närmsta toa finns, vara jättebegränsad i mina rörelser, egentligen mest vara fånge i min egna kropp är jag så himla van vid att det liksom inte rör mig på samma sätt längre. Ja, jag är uttråka, frustrerad, deppig och helt slut vissa dagar, men jag kämpar på. Jag ska förmodligen vara gravid och må såhär i ca tre månader till, sen aldrig mer. Jag kommer fixa det även om det knappast är kul.

Hur känns det för mig då? Jag vet inte riktigt. Jag vill inte att tiden ska gå för snabbt. Jag vill njuta av all den ledighet jag, min man och Filuren har tillsammans i sommar. Jag vet att jag mår kasst men man kan faktiskt njuta av saker för det. Jag har dessutom varit så väldigt fokuserad på att klara dagarna som föräldraledig med Filuren att jag inte riktigt hunnit förbereda mig mentalt på lillan. Jag hoppas att det ska komma nu, ge mig mer tid, tack! Det känns jättespännande och lite skrämmande. Jag har en oro att något inte ska gå bra men absolut inte på samma sätt som med Filuren. Det finns också en oro för hur det blir när den lilla kommer, Filuren är ju inte känd för att vara ett lugnt barn direkt. Jag förstår ju att vi har en tuff tid att vänta.

Har vi bestämt något namn? Nej det har vi inte. Vi har haft förslag, vi har känt efter, vi får väldigt många förslag från andra men vi har inte fastnat för något. Det kommer nog ett namn nån gång men jag är inte ens sugen på att bestämma än. Jag tror att vi bestämmer när vi träffat henne, tills dess heter hon Lilla My.

Har vi shopppat loss? Förra veckan köpte jag faktiskt de första sakerna till Lilla My. Vi har ju mycket efter Filip men vissa saker behövs ändå och sen är det faktiskt lite roligt med nya saker också. När jag väntade Filuren så började jag handla när det var tre månader kvar förutom vagnen som vi köpte tidigare då vi absolut skulle ha en turkos Kronan duo s och den fanns bara tillfälligt. Lilla My har hittills fått en mössa och tre klänningar i större storlek av oss men saken är den att jag alldeles nyss var nere och kollade vilka saker som fanns till henne, saker vi fått i goodiebags och vinster och det finns faktiskt en del grejer. Det känns skoj, för det är såklart kul om hon får lite nytt med och inte behöver ärva allt. Kanske hämtar jag ut lite babyboxar också, vi får se. Ofta är det ju mest reklam och skräpsaker i dom.
mini
Lite av varje som varit gratis, det mesta är bra saker att ha och väldigt trevliga och fina grejer. Lite saker kommer trilla in senare, tex en elektrisk bröstpump vilket känns både bra och tryggt att ha hemma.

Det är som sagt tre månader kvar och jag känner att jag behöver lägga fokus på att förbereda mig mer mentalt, i övrigt rullar nog det mesta på som det ska.