Luciaharmoni – ett underbart event i vackra omgivningar

januari 5, 2015 0 av momentsbymary

Nu äntligen ska jag berätta lite om det event jag var iväg på innan jul. Eventet Luciaharmoni anordnades av två underbara Karlstatjejer, Linda och Therese och vi som var med är 15 värmländska mammor och bloggare.

Vi höll till på Dömle herrgård, en alldeles perfekt plats för mys, vila och goda skratt. Herrgården, vackert belägen i den värmländska naturen bjuder på den allra vackraste av omgivningar och byggnaderna är härligt herrgårdspampiga men samtidigt inbjudande. Jag älskar Dömle året om men framförallt på vintern.
page12

Eventet inleddes med ett varmt välkomnande och sedan fick vi en rundvandring på Dömle med information om herrgårdens historia, nutid och alla spökerier som pågår där. Vi fick se både ett ”vanligt” ljuvligt rum, sviten och den urmysiga vinkällaren.

Efter detta fick vi kliva in i lugn och harmoni totalt genom en yogastund med härliga Malin. Själv kan jag ännu knappt röra mig utan att påminnas om foglossningen så jag satt bara och njöt av lugnet. Innan jag blev gravid körde jag yoga hemma och det hoppas jag kunna göra snart igen.

Yogan följdes av mysigt varmt bubblande bad utomhus i den kalla vintereftermiddagen. Det var en härlig kontrast mellan isande rå luft och hett vatten, men tydligen lite väl hett för mig för jag passade på att ta mig ett dopp i sjön med, det gick om man stampade hål på isen. Tyvärr medförde stampandet vissa skador, jag har till och med blåmärkena kvar nu, tre veckor senare.
page22

Efter hetbad och isbad begav vi oss upp till Herrgården igen för att mötas av ett rum fyllt av goodiebags och ett fantastiskt vinstbord. Det första jag såg när dörren till rummet öppnades var en Tassimo. Som jag önskat mig en sådan men inte kostat på mig en och tror ni inte att jag lyckades vinna den till råga på allt. Jag blev så glad att det inte var långt bort att tårarna sprutade. Men jag kommer berätta mer om den och goodiebagen i ett senare inlägg.
page33

Vi avnjöt en underbar middag i form av julbord där allt var supergott. Sällskapet var ju lika trevligt som det varit resten av dagen så tiden gick fort, för fort och efter en ljuvlig efterrättsbuffé var det tyvärr dags att kramas hejdå och lasta bilen full med påsar och vinster och rulla hem till Karlstad igen.