Loppi event Babylove – första tjejresan för mig och lillan

oktober 1, 2014 0 av momentsbymary

Jag älskar hösten när himlen är klar, solen skiner, luften frisk och vårt vackra land badar i varma färger. Att det just skulle vara en sån perfekt höstdag när lillan och jag gjorde vår första resa ihop är jag så tacksam för. Det kommer bli ett minne att spara för alltid. Vi lämnade ett nollgradigt Karlstad och korsade landet med de vackraste av vyer. Frostiga landskap värmdes av solen och dimslöjor svävade över marken. Det såg trollskt och nästan lite overkligt ut.

Kontrasten när vi anlände till Stockholm var stor men även Stockholm var vackert denna dag, det var bara vackert på ett annat sätt jämfört med landsbygden och jag njöt verkligen av staden i höstskrud under vår promenad ut till Skeppsholmen.

image
Underbara, vackra höst

Väl framme träffade jag två goa brunetter som jag lärt känna nyligen men som jag tänker hålla hårt i framöver, Jossan och Linda. Efter lite småsnack utanför fick vi gå in i lokalen och jag blev förälskad på direkten. Jag gillar kyrkor och denna sal med sitt kupoltak och fantastiska ljus var underbar och passade väldigt bra för eventet. Det blev så mysigt när man hade översikt över hela lokalen, det var inte för stort och heller inte för trångt.
image
Härligt ljus sal och jag älskade att det var så mycket ballonger i lokalen denna dag

Som bloggare anlände vi tidigare och fick möjlighet att i lugn och ro kolla in företagen som fanns på plats. Jag måste säga att det var en riktigt bra blandning av produkter, tjänster och branscher. Det var för mig välkända företag men även några nyheter vilket förstås var extra kul. Jag är inte lättflörtad men den här gången stötte jag på en hel hop företag vars produkter och affärsidéer jag blev riktigt förtjust i. Om sanningen ska fram åkte jag enbart iväg för att umgås med andra goa bloggare men det visade sig att jag uppskattade företagen som fanns på plats betydligt mer än jag trott innan. Ibland när jag är iväg på grejer känner jag ingen lockelse alls att höra mer om företagen och dess produkter och tjänster men denna dag räckte nästan inte tiden till istället.

Jag gillar ekologiska produkter och uppskattar att flera av företagen på plats arbetar med just det. Här fanns tex Otto som säljer ekologisk välling och smoothies och Me&I med ekologiska kläder för kvinnor och barn.
image
Härligt färggranna ekologiska kläder från Me&I.
image
En bra fråga som ger mig som förälder en viktig tankeställare.

Ett företag som fanns på plats som genast fångade mitt intresse för deras produkter var Blingo. Jag kände inte till dom särskilt bra sedan tidigare men blev störtförälskad i samma ögonblick jag såg både barn- och vuxenkläderna. Ljuvliga kläder i skönt material och fina färger och mönster lockade mig och det kan inte bli så mycket bättre… eller jo det kan det, de är dessutom mycket prisvärda.
image
Sanna posar i mössa och filt från Blingo.
image
Delar av Blingos sortiment

En annan monter som drog mitt intresse på direkten var självklart Filur designs. Bara namnet tilltalar mig såklart men vad som finns bakom namnet är väldigt intressant det med. Det känns som att Filur design är ett företag med unika produkter, här får man något man inte kan få någon annan stans. Holmfridur Hardardottir har designat de underbara Jullarna vika är mjukisleksaker eller Isländska sagoväsen i starka färger och roliga former som jag tror verkar lockande för många barn. Hur sött och snyggt det än är med pastellfärgade, matchande leksaker vet jag att vår lilla Filur skulle välja de färgstarka före pastellerna varje dag i veckan och han hade nog glatt sprungit bort till Filur designs monter han med om han varit på plats. Filur design säljer även andra produkter än själva mjukisjullarna, tex barnservis och sängkläder med Jullarna på och babyfiltar med mönstret Rocknrollbaby.

Efter att ha pratat med kvinnan bakom företaget insåg jag att det inte är konstigt att Jullarna är så härliga, hon var lika härlig själv och det är ju alltid så att när man mött personen bakom en produkt eller företag och gillar han eller henne så blir produkten ännu mer tilltalande, så det blev ju såklart så att jag var tvungen att handla på mig lite produkter från Filur design vilket kommer göra vår grabb väldigt glad.
image
Härliga färggranna produkter från Filur design

Tillbaka till barnkläder, för jag fick möjligheten att se och känna på barnkläder jag tidigare bara sett på bild på Instagram och visserligen gillat där men de var ännu bättre i verkligheten, One We Like. Nu snackar vi riktigt fina plagg i ljuvliga färger med smakfulla, snygga tryck och dessutom till bra priser. Härifrån följde det med en tröja hem till Filuren som kompensation för att vi tjejer lämnade honom hemma. Jag älskar, älskar färgen på tröjan, den är helt underbar. Tröjan kommer bli en klar favorit i Filurens garderob.
image
Underbara färger och diskreta tryck
image
Tröja till Filuren

För de sötaste små barnfötterna fanns underbara mockasiner från Mini Mocks i olika färger, mönster och utföranden. Så otroligt söta att jag bara måste visa bild på några par. Vilken liten kille eller tjej vill inte tassa omkring i dessa nu i höst?
image
Visst är de helt underbara!

Bilar är just nu ett samtalsämne hemma och det var riktigt skoj att prata med Citroëns representant på plats och kolla in ett alternativ till familjekombi. Sanna, även kallad Lilla My fick träffa sin kompis Mumintrollet som berättade om Tallink Silja Line, jag passade på att klämma och känna på Ergo babys bärselar hos reirei ink och höra mer om barnsäkerhet hos Trygg hansa. Fler företag fanns på plats men ska inte detta blogginlägg bli extremt långt, fullproppat med bilder och knäcka Loppis server totalt är det nog bäst att stoppa här.
image Trygg hansa informerade om barnsäkerhet, Konfidence Sverige visade upp flythjälpmedel för barn och Peppy pals fanns på plats och informerade om spelet som lär ut emotionell intelligens.

Eventet innehöll såklart på annat också. Vi fick bland annat korta företagspresentationer, se modevisning och prova babyrytmik. Det bjöds på förtäring för stora och små och det är såklart toppenskönt att komma till en plats där allt är tillrättalagt med plats för amning, skötbord och annat som behövs när man har en liten.
image

Efter ett riktigt härligt event hämtade jag ut min goodiebag i form av loppis senaste färgsprakande påse och gick glad i hjärtat ut i den soliga höstvackra huvudstaden. Innan jag och Sanna satte oss på tåget hem träffade vi en kär vän och såg till att dagen i huvudstaden även fick en fin avslutning. För en 2,5 veckors tjej har denna dag nog varit väldigt spännande för hon somnade snällt direkt på tåget och sov hela vägen tvärs över Sverige så att mamman kunde skriva detta blogginlägg.

Jag vill tacka underbara Loppigänget för ett riktigt bra event, goa bloggkompisar för fina återseenden och lilla minifilurskan för ett mysigt resesällskap.

Slutligen vill jag tipsa om en fantastiskt fin tävling på loppi, nämligen Loppi vinstregn med riktigt fina priser, bland annat en sulky från Kronan som jag själv skulle vilja äga.