Kladdkaka med toscatäcke
Okej, nu finns inga regler längre tydligen. Jag brukar äta nyttig frukost men idag efter min frukt- och kvargsmoothie klämde jag i mig KLADDKAKA. En kaka jag bakat under gårdagen då jag skulle få besök. Botten på den är min vanligaste kladdkaka men just som jag satt in den i ugnen kom jag på att den skulle få ett toscatäcke för att bli lite roligare. Mjuk kladdig choklad med ett kolaktigt kokostäcke är ju faktiskt inte så dumt.
Botten
1,5 dl smör
75 gram choklad efter smak, mörk eller ljus beroende på vad man gillar
6-7 msk kakao
2,25 dl mjöl
4 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1,5 krm salt
3 ägg
Toscatäcke
40 gram smör
0,75 dl vispgrädde
0,5 dl ljus sirap
1 dl socker
2,5 dl kokosfingor
Smörj och bröa en form (ca 24 cm). Smält smöret till bottnen, när smöret är smält rör ner chokladen så att den också smälter. Blanda i övriga ingredienser (äggen sist) och rör till det är ordentligt blandat (vispa inte). Häll över i formen och grädda i nedre delen på ugnen 175 grader. Kakan tas ut efter 15 minuter för att få toscatäcke och gräddas sedan ytterligare 20 minuter.
När kaka ställts in i ugnen görs toscatäcket. Blanda samtliga ingredienser i en kastrull och låt det koka upp och sedan koka 5 minuter ungefär. När kakan varit i ugnen runt 15 minuter tas den ut och toscatäcket läggs på. Jag klickade försiktigt ut det då kakan var ganska mjuk. Kakan gräddas därefter ytterligare ca 20 minuter tills täcket fått fin färg. Låt svalan och servera med grädde eller glass.
Oh, ser riktigt gott ut! En utmärkt frukost måste jag säga 😀
Verkligen. Tror jag ska köra på den imorgon med.
Ser oerhört gott ut! 🙂
Ååh ser supergod ut. Tänkte göra den nästa helg. Men ska den verkligen vara inne i sammanlagt 35 min?
Det stämmer. Den är rätt tjock så den behöver lite längre tid. Lycka till!
Oki 🙂 då kör jag på ditt recept :). Nu idag 🙂
[…] Kladdkaka med kokostosca […]