Kaneldoftande banan- och äppelplättar till både liten och stor

november 27, 2014 0 av momentsbymary

Idag har jag fixat mellanmål till Filuren som kommer räcka till flera tillfällen. Nu gjorde jag så pass mycket att det räckte även till mig och tur var det för det är väldigt gott. Vi pratar banan- och äppelplättar, goda och fulla med smak. Dessa har jag även haft lite kanel i för kaneldoft är väl aldrig ljuvligare än just denna årstid?

Fruktplättar är ett tacksamt mellanmål då de går snabbt och enkelt att laga. Dessutom passar de både till små och stora magar och är enbart sötat med frukt. De går även att frysa ner styckvis för att plockas fram vid behov och tinas då upp snabbt.

Banan- och äppelplättar
1 mindre banan, ekologisk
1 mindre äpple, jag körde svenskt Ingrid Marie
1 ägg
0,5 dl rågsikt (går även bra med vetemjöl)
0,5 tsk kanel, går att utseluta om man inte gillar kanel

Mosa bananen med en gaffel så att den blir mjuk men inte rinnig. Riv äpplet grovt. Blanda banan och äpple och rör ner ägget. Rör i mjöl och kanel.

Klicka ur smeten i en varm stekpanna och stek som vanliga plättar till de blivit fasta och gyllene. Servera enligt smak. Själv gillar jag att ha keso och bär till, Filuren äter dom som dom är utan tillbehör.

Satsen räcker till ca 8 mindre plättar.