En kalasfin grej

februari 1, 2015 0 av momentsbymary

För några dagar sedan fick jag massa idéer om saker jag ville prova att göra. En av dessa var en slags grej att hänga upp likanade en mobil eller vindspel. Jag tänkte att det skulle vara en fin grej som dekoration i ett barnrum i hörnet av rummet, eller över ett bord vid kalas. Så i fredags kväll satte jag igång och efter många skratt, några svordomar och mycket superlim på händerna stod min grej klar. Det här är verkligen en lätt sak att göra, och det funkar ju att göra tillsammans med barn om de är lite äldre eller mindre busiga än mina.
image

För att göra en ”grej” behövs:
1. en stomme, jag gjorde min av sugrör och lim + snöre. Först hade jag tänkt att använda en ring gjord av tjock ståltråd som jag lindat band runt men blev sugen på att använda sugrören.

1. band eller tygbitar klippta i remsor
2. snöre
3. riktigt bra snabbtorkande lim
4. dekorationer (jag använde hjärtan utklippta från filt och fjärdrar)
image

Sugrören la jag e en sexkant med ändarna utstickande en bit. Jag limmade ihop dom med superlim och förstärkte sedan med snöre som jag virade runt och knöt ihop. Ena änden av snöret klippte jag kort och limmade fast, den andra änden sparade jag ca 40 cm av. När alla fogar var färdiga samlade jag snörena och knöt en knut så att ´”stommen” hängde rakt. Sedan hängde jag upp den för att fortsätta.
image

Därefter klippte jag banden i olika längder och limmade fast på stommen. När jag var nöjd klippte jag ut hjärtan ut filttyg och limmade fast dom och fjädrarna på banden. Enket men vackert. Jag kommer helt klart göra en likadan till lilla herrns tvåårskalas med massa fjädrar i, han fyller ju på påsken.