Julmarknad i Mariebergsskogen

december 7, 2014 2 av momentsbymary

Det är söndagskväll, regnet slår mot rutorna och det är riktigt ruggigt ute. Barnen ligger och sover och maken jobbar så jag har tänt det andra adventsljuset i min ensamhet och sitter och tittar på bilderna från gårdagens besök på julmarknaden i Mariebergsskogen. Det var en väldigt fin dag och ett minne väl värt att spara.

Vi var på två julmarknader förra året så denna var inte den första för Filuren men det var första gången han verkligen kunde uppskatta det som hände runtomkrig. Vi tycker om att vara i Mariebergsskogen i vanliga fall men just igår var det helt fantastiskt. Vädret kunde inte ha varit bättre. Det var inte särskilt vintrigt men det var frisk luft och strålande sol och dessutom vindstilla. Ett sådant väder har vi inte varit bortskämda med den här hösten. Bara att få vara ute i det vädret gjorde mig lycklig.

Gårdagen var verkligen Filurens dag. Vi började med att ta bussen till stan för han älskar det. Sedan gick vi till Mariebergsskogen och passerade järnvägsstationen med alla tåg. En mycket glad liten kille satt i vagnen och skrek ”tååååååg, tåååååg” gång på gång. Väl framme fick han också åka tåg då Mariebergsskogens egna lilla tåg Conrad Höök gick mellan parken och Naturrum.

Det blev mycket ”första gången” för filuren den här helgen. Första fiskdammen, första gången han fick välja present i den ljuvliga presentbutiken på Naturrum, första gången han fick prata med tomten (och de blev vänner), första gången han fick gå omkring på julmarknad och därmed kunde bestämma själv vad han ville se. Förutom dessa grejer fikade vi på Naturrum som alltid levererar, klappade djuren, lekte i parken och njöt av dagen medan lilla herrn charmade varenda människa han stötte på genom att le stort, hälsa, vinka och nån gång även smyga upp sin hand i deras. Den här dagen kommer jag spara i mitt minne länge, länge.