Intervjun till Hela Sverige bakar

april 1, 2015 2 av momentsbymary

Vi sitter i bilen på väg hem från Stockholm. Intervjun för Hela Sverige bakar var klockan 11.30 och eftersom jag ville ha en trygg tidsmarginal lämnade vi Karlstad klockan 07.15 imorse. Lilla F fick vara hos mormor och morfar idag och lilla S åkte med oss till huvudstaden.

Jag visste verkligen inte vad jag skulle baka och ta med till intervjun men jag bestämde mig för att strunta i allt vad säkra kort och trygga saker att transportera är och baka något jag verkligen gillar att baka, en tårta.

30 mil i bil kan ha varit lite väl mycket för min tårta och den gick lite, lite sönder i ganachen men knappast något riktigt illa. Jag är rätt självkritisk av mig det vet och jag tyckte den inte dög men på intervjun fick den mycket gott betyg för utseendet och verkligen beröm för smaken. Jag blev lite stolt faktiskt. 
image

Jag var aldrig nervös. Det kändes spännande att gå på intervjun och jag tyckte att det var ganska roligt. Jag njöt till och med lite.

Det är något som hänt på slutet, som gör att jag känner mig väldigt trygg med mig själv och också glad i mig själv. Sedan foglossningen blev bättre har jag känslan av att vara hel inte bara fysiskt utan även psykiskt eftersom jag kan röra mig och vara aktiv som jag älskar, utan den ständiga smärtan. Att ofta vara bland människor jag tycker om gör såklart att jag blir ännu gladare och jag fick en riktig boost under den gånga helgen.

Jag tror inte att jag är en person som tyckt särskilt mycket om att vara i centrum. Jag tycker om att smälta in men jag märkte under helgen att jag faktiskt njöt av alla fina komplimanger även om jag blev lite generad. Jag känner att jag är lycklig och människor säger att jag strålar. Det är ju klart jag gör det, de får mig till att göra det.

Jag vet att jag inte är snyggast, roligast,  trevligast eller smartast men jag är himla nöjd med livet som det är. Jag njuter för fullt och jag tror det märktes under intervjun idag. Nej, jag kanske inte kommer gå vidare till nästa uttagning men jag är nöjd med vad jag presterade. Åker jag ut nu är det inte för att jag inte bakat något nog gott utan för att jag inte passar in i programmet. Jag var bara mig själv och det är jag stolt över.

Efter intervjun åkte vi till min fina vän Linda, den härliga människa som ansökte till programmet åt mig utan att fråga mig. Hon är så rolig och hon har en alldeles alldeles speciell plats i mitt hjärta och den har funnits där sedan första gången jag träffade henne. Jag är glad att vi tog oss tiden att besöka henne innan vi åkte hem för jag är ännu lyckligare i hjärtat nu.
image
På väggen hemma hos min vän Linda hänger en tavla som min andra vän Linda (formeli.se) gjort. Det känns speciellt.

Vi har några timmar kvar i bilen. Jag ska försöka skicka några mail och fixa med annat. Det är härligt att åka hem med känslan att jag gjort mitt bästa, varit mig själv och oavsett hur det går duger jag gott och väl. Imorgon fyller vår lilla stora kille 2 år och det ska bli så härligt att skämma bort honom.

Var rädda om er finingar!