Hurtbullefamiljen del 3 – bärstol Vaude Jolly comfort

maj 8, 2014 0 av momentsbymary

Jag har redan berättat om vilken barnvagn och bärsele vi valde till lilla Filuren. Nu kommer jag till nästa grej vi införskaffade för att kunna fortsätta leva som hurtbullar – bärstolen.

I mitt fotoalbum som mamma gjorde till mig när jag var liten finns bilder på när mamma bär mig och mina syskon i bärstol på ryggen. För mig har det nog därför varit en självklarhet att en bärstol är något man ”behöver”. Jag hade kollat runt på nätet och läst om bärstolar sedan Filuren föddes. När han började närma sig halvåret skulle vi på en höstresa till Sälen och införskaffade därför bärstolen.

Det finns ofta bärstolar på andrahandsmarknaden som är väldigt fina och fräscha. Nu var det höstrea och vi fick en ny för ett pris som många begagnade går för. Vi ville ha en bärstol som inte vägde för mycket, som kunde ta ganska många kilo och där det fanns plats för packning samt hade regn och vindskydd. Efter att ha läst på på nätet besökte vi ett par butiker och föll för en Vaude Jolly Comfort.

För att vänja både oss och Filuren vid att bära på ryggen började vi med kortare promenader som med tiden blev längre och längre. Första promenaden med lilla Filur i bärstolen är ett starkt minne, han såg så otroligt nöjd och lycklig ut. Han gillar att sitta där uppe och ha fullkoll på vad som händer. Blir han trött så somnar han och sover gott lutandes mot bärstolens mjuka, fluffiga framdel.

Vi har provat att bära i lite olika väder, i skogen, på fjället men även i mataffären tex där det annars kan vara svårt att ha med Filuren. Han är en kundvagnsvägrare de allra flesta dagarna nämligen. Vi gillar bärstolen vi valde och har inte kommit på någon brist med den än. Det är härligt att kunna ta sig ut i terrängen och ha händerna fria.

image

Promenad uppför servicevägen i Lindvallen kräver starka ben. Konstigt nog ser det platt ut på bild.

image

Vinterpromenad

image

Paus under fjällvandring. Bärstolen har ett praktiskt stödben som lätt fälls ut.