Hej mina vänner!

februari 5, 2015 12 av momentsbymary

image

Bland allt i livet jag funderat över på slutet, bland alla beslut att ta så kändes det som det lättaste att börja med var att ta tag i bloggen. Så här är jag nu! Jag vet att det kanske verkar märkligt att hoppa ifrån en mindre portal och bli en vanlig anonym WordPressblogg men jag ska försöka förklara vad som hände och varför jag är just här.

Jag började blogga för att stå ut med graviditeten, för den var tuff. Sen när lilla S föddes så slutade jag inte. Jag började få känslor för bloggen men upptäckte att jag inte längre bara var intresserad av att skriva utan vill även få till det med lite finare bilder än mina suddiga mobilfoton. Jag vet, jag har ingen stor blogg, oftast knappt 2000 besökare per vecka, vissa veckor mindre andra fler men för mig betyder bloggen mycket ändå. I min värld är den viktig. Jag har inte satsat på att den ska bli stor, jag har satsat på att den ska vara min ärliga blogg – byggd av äkta känslor.

Jag ville vidare men jag visste inte riktigt vad jag ville. Eftersom jag vill lära mig fotografera bättre tycker jag att det är viktigt hur bloggen ser ut. Jag fick egentligen två erbjudanden, det ena jättebra och smickrande, det andra rätt ointressant. Jag ville verkligen ta det ena, mer än gärna. Jag tror att jag hade fått en blogg med större trafik, jag hade fått synas, utvecklas och jag hade förmodligen älskat det. Men efter en hel del tänkande bestämde jag mig för att det inte gick, för hur roligt jag än tycker att det är att blogga så finns det viktigare saker och jag var rädd att just denna flytt hade riskerat något som betyder betydligt mer än en blogg. Det andra erbjudantet var helt ointressant, ett skambud skulle man kunna säga. Men mitt i mina förvirrade tankar kring detta så fann jag svaret på vad som var viktigt för mig, jag vill ha en blogg som tilltalar mig utseendemässigt och eftersom wordpress är det enda jag känner till, eftersom jag inte ser någon nytta i att ligga på någon särskild portal i nuläget (dvs inget som kompenserar för all reklam och annan röra man måste ha på sin sida) så flyttade jag helt enkelt in här. En totalt anonym plats men jag hoppas att ni som följt mig sedan tidigare kommer tycka det är okej.

Kanske förlorar jag något på att lämna LOPPI, i nuläget ser jag dock inte vad det skulle vara. Jag har ställt frågan men inte funnit några svar. Framtiden får utvisa det helt enkelt.

Jag märkte tidigt att även som relativt liten bloggare blir man erbjuden en massa saker, mest skit. Man kan få betalning för att skriva inlägg och tipsa om produkter – skriv om acnemedel så får du 200 spänn, skriva om tandblekning så får du 250 kronor och en rabattkupung. Helt ärligt är det löjligt i mina ögon. Visst kan man tjäna pengar på att skriva om massa oseriösa produkter men det är verkligen inte det jag är ute efter. Jag lovar, jag kommer inte skriva om tandblekningar jag inte vet ett dugg om, jag är inte så desperat ute efter pengar och jag kommer aldrig rekommendera saker som jag själv inte vet fungerar. Fram till nu har jag aldrig tackat ja till att blogga om något mot betalning, ingen produkt har varit så intressant för mig. Den här bloggen är min lilla skapelse och jag kommer göra mitt bästa för att den ska vara ärlig, rak och fin. Jag vill kunna stå för det som finns här. Hellre en blogg jag kan stå för till 100% som jag tycker ser okej ut än en större blogg men oäkta. Heller en snygg blogg än en mindre fin som jag tjänar några hundralappar på. Svårare än så är det inte. Läser ni om något jag gillar så gillar jag det på riktigt.

Eftersom jag ofta lägger ut recept och de faktiskt är uppskattade vill jag ha en blogg där de är lätta att finna. Nu kommer jag ha det, under fliken Recept ska det finnas en sida med alla recept, klicka bara på det du vill läsa och du ska komma till det receptet. Jag jobbar på att få den klar men den tar en stund att få ihop.

Jag vill tacka alla goa läsare som delar med sig av glädje, kärlek och styrka. Ni är underbara och jag hoppas att ni hänger med här i min nya lilla lya.