Gravidmonstret

augusti 5, 2014 0 av momentsbymary

image

Inte nog med foglossningen som gör att när jag måste röra mig ser jag helt galen ut och illamåendet som ger mig ”sura tanten-minen” har mina fötter svullnat så de enda skor jag kan ha på mig är ett par fula foppatofflor dessutom har ögonen svullnat upp så linserna har åkt ur och jag bär numera glasögon som jag avskyr. Jag ser verkligen ut som ett gravidmonster.

Tyvärr är jag lite av ett monster på insidan också. Jag är ruggigt ledsen just nu. ”Bryt ihop och kom igen” heter det. Just nu är jag i bryt ihopfasen. Jag vaknade i morse och tyckte att illamåendet inte var så farligt så jag passade på att vara med på Filurens inskolning. Jag slapp spy när jag var där, tack och lov! Min uppgift på inskolningen var att sitta i en skön stol en timme medan Filuren skulle upptäcka förskolan själv. Meningen var att jag skulle vara tråkig och allt annat vara mer lockande.

Såhär i efterhand förstår jag ju att det där med inskolningen inte var bra för mig. Jag lever sedan ett antal månader tillbaka med känslan av att inte kunna vara den mamma jag vill och den mamma Filuren förtjänar eftersom min kropp hämmar mig. Jag kan inte busa, bära, lyfta, jaga och leka med honom som jag vill. Att sitta på en stol och vara tråkig är precis den bild jag allt för ofta har av mig själv som mamma.

Det blir ingen mer inskolning för mig. Filurens pappa får sköta det. Nu ska jag bryta ihop lite till för att sedan komma igen för det är trots allt några veckor kvar.