Göteborg tur och retur – Jollyrooms bloggfrukost

april 25, 2015 2 av momentsbymary

På torsdag eftermiddag slöt jag och lilla F upp med Elin, Erina, Linda och deras goa tvååringar på stationen i Karlstad för att ta tåget söderut mot Göteborg. Självklart var jag lite spänd för tågresan. Min lilla grabb älskar att titta på tåg men när han åkt tidigare har han tröttnat efter 10 minuter ungefär. Jag hoppades att det skulle gå bättre när han hade fler människor än mig omkring sig som han känner, det gjorde det också. Visst busades det en hel del men det höll sig på en nivå som kändes okej och efter drygt halva resan somnade han i min famn och sov resterande del av resan.

Vi kom till Göteborg runt klockan åtta och det var en fundersam liten kille jag fick väcka. Hela gänget gick till Mc Donalds och åt och lilla F satt där och tuggade i sig hamburgare, förvånad men väldigt nöjd. Jag blev så varm i hjärtat av att titta på honom för det syntes att han njöt av situationen och det gjorde jag med. Mätta gick sedan jag och Linda med barnen till Clarion Hotell Post och jag kände mig förväntansfull för jag hade på känn att det skulle vara ett riktigt bra hotell. Jag älskar att bo på hotell, om det är ett jag tycker om.
je2 je1

Den guldklädda entrén talade sitt eget språk, detta kommer jag älska var känslan när vi gick in. Så blev det också. Hotellet med sina 500 rum är helt fantastiskt, servicen var över förväntan, inredningen spännande och jag njöt verkligen av att vara där. När vi kom in i rummet gick lilla F försiktigt omkring och tittade, sedan frågande han mig om det var farligt där. Jag svarade att det var det inte. Då dansade och hoppade han omkring och sjöng ”inte farligt, inte farlig” och såg lycklig ut. Efter en stund bad han trött om att få gå och lägga sig och han somnade snabbt i den underbara dubbelsängen.
je3 je4

Hemma har ju lilla F en egen säng och vi är inte vana att sova ihop men natten gick jättebra. Lilla F sparkade mig då och då eftersom han rör sig mycket och vid fyratiden blev han lite orolig men kravlade bara upp i min famn och somnade om och sov till klockan sju. Yrvaken satte han sig i sängen och såg sig omkring ”annan hemma, mamma” sa han glatt och jag håller med honom. Rummet kändes verkligen som ett annat hemma, välkomnande och mysigt.

Vi var såklart tvungna att kolla in frukosten på hotellet och äta lite fast vi skulle iväg och äta frukost senare. Frukostbuffén var fantastisk, precis som resten av hotellet. Jag kände när jag checkade ut att här vill jag checka in igen någon annan gång för hotellet är verkligen något alldeles alldeles extra.
jehotell2

Klockan 8.30 stod vi utanför dörrarna till Alfons kulturhus. Lilla F var förväntansfull inför att träffa Alfons och jag för att träffa härliga människor och självklart också nyfiken på hur det skulle se ut på kulturhuset. Nu började en helt magisk förmiddag. Inne på kulturhuset var det uppdukat för fest och kalas. Jollyroom hade gjort iordning så fint med tårtfrukost och massa annat gott att äta. Lilla F sprang glatt omkring och upptäckte allt roligt som fanns att göra. Han lekte i kiosken, åkte kana, klättrade i Alfons koja och provade den gula helikoptern som jag så väl känner igen från när jag läste Alfons som liten. Under tiden försökte jag så gott det gick prata med goa tjejer, äta lite och njuta. Det gick faktisk riktigt bra.
jekalas

Med magarna fyllda med gott och med en grabb som sprungit av sig gick vi in och lyssnade på information om det fina kulturhuset som är en icke vinstdrivande stiftelse. Därefter tog det goa Jollyroomgänget över och jag satt med två underbara tvååringar i knät. Vi fick höra om inredningstrender för barnrum och kalastrender och därefter lottades vinster ut från det fantastiska vinstbordet. Jag vann något som kommer passa helt perfekt på barnrummet, vad kommer ni få se när det är på plats. Det var i alla fall något som är som gjort för just barnens rum och jag längtar till vinsten kommer hem till oss.
je12
Vinstbordet, eller snarare delar av det. Det var för stort för att få bild på med mitt 50 mm-objektiv.
je21
Innehållet i goodiebagen, förutom detta fick vi även en sparkcykel från Pinepeak.

Jättefina goodiebags delades ut och sedan fortsatte vi med mer lek och mys hemma hos Alfons. Jag såg hur lycklig lilla F var och det var jag med. Vi hade det jättefint och njöt verkligen av varenda sekund.
jebarn jefilipbil je20

En förmiddag som kunde varit helt perfekt blev det tyvärr inte på grund av en barnvagnsstöd. Jag blir så förbannad när jag tänker på de som gjorde det och så otroligt ledsen när jag tänker på vem det drabbade. Jollyroom löste det med att genesröst fixa fram en ny barnvagn men jag vet hur mycket vagnen betydde för den som blev bestulen och jag lider verkligen med henne.
je16

Alfons Kulturhus var en tiopoängare enligt lilla F och jag säger detsamma. Åker vi ner till Göteborg snart igen blir kulturhuset ett självklart utflyktsmål. En trött och nöjd kille somnade i vagnen och vi tog pendeln norrut för ett snabbt besök hos min bror innan vi åkte tillbaka till centralen och slöt upp med de andra Karlstadtjejerna.Tågresan hem började med bus för lilla F men mot slutet somnade han och sov så rofyllt i min famn.

Trots alla härliga upplevelser, resor och bus så var det en pigg mamma som satt i soffan här hemma igår kväll. Den här resan är ett underbart minne som ska vårdas väl. Inte bara för alla fantastiska stunder med härliga människor utan även för att jag och lilla F har haft så mycket tid tillsammans i glädje.

Tack Jollyroom för ett toppenevent och tack alla fina människor som var med och gjorde denna resa till något alldeles extra speciellt. Jag hoppas att vi ses snart igen.