Fredagsmys, lördagsgodis eller eftermiddagsfika

maj 4, 2015 0 av momentsbymary

mellisVisst är det härligt att mysa till det ibland tillsammans med barnen och bjuda på något gott. Här kommer tips på några saker som vår lilla kille gillar riktigt mycket.

Castus fruktstänger var det första ”godis” lilla F fick av oss. De är gjorda av torkad frukt och är söta och faktiskt lite mättande. Jag har ätit dom själv ibland när det varit fullt ös och jag inte hunnit med att göra iordning något mellanmål. Stängerna finns i flera smaker och köps på ICA, COOP och Willys.

Torkade äppelskivor är jättegott. De går ju både att göra egna och köpa färdiga. Här finns ett recept.

En god smoothe går snabbt att mixa ihop av frukt och bär med eller utan mejeriprodukter i. Jag fyller klämpåsar från squeezeme.se så kan jag ta med den i skötväskan.

Ellas kitchens senaste tillskott är fullkornssnacks som lilla F älskar, jag kallar dom pinnar, han kallar dom pennor. De påmnner nästan lite om jordnötsringar i koncistensen och jag tycker att dom är riktigt goda. Dessa har jag sett på de lite mer välsorterad mataffärerna.

Förutom dessa är det ju alltid (oavsett hur kallt det är ute) gott med glass. Nyttig fruktglass har jag gjort på slutet och det har gått hem hos både stor och liten.

Det finns såklart många mer saker som lilla F kan mysa till det med, men detta var några av hans favoriter.