Första läkarbesöket – liten blir stor

oktober 22, 2014 0 av momentsbymary

Idag var första läkarbesöket för lillasyster om man bortser från det efter två dygn. Min man var på besöket medan jag stannade hemma med en sovande storebror och passade på att packa utflyktsväskan eftersom vi planerat ännu en eftermiddag i skogen.

image

Läkarbesöket gick bra. Lillan är nästan sex veckor och har växt till sig ordentligt. Hon är 55 cm lång och väger 4400 gram ungefär. Sedan hon föddes har hon blivit 7 cm längre och ökat drygt 500 gram i vikt.

Jag älskar hennes ljuvliga leenden, de kom så tidigt, förmodligen för att hon låg kvar länge i magen. Hon är annorlunda i sättet nu såklart, piggare och busigare. Min känsla just nu är ”stoppa tiden” samtidigt som jag är nyfiken på vilken slags liten individ hon kommer utvecklas till.