Först nu förstår jag

april 11, 2015 0 av momentsbymary

image

Först nu förstår jag den enorma skillnaden det innebär att vara förälder beroende på hur barnet är. Vi är ensamma lillan och jag. Storebror sover hos mormor och morfar.

Klockan är snart åtta, jag och lilla S ligger i sängen och slappar och busar. Vi har varit vakna några timmar men med lite kramar, lekar och leksaker har hon varit nöjd. Lillan ligger bara bredvid och skrattar, jollrar, drar mig i håret och kramas.

Jag har aldrig förstått att det kan vara såhär avslappnat att vara förälder. Jag trodde att alla kastades igång tidiga mornar och sedan gick dagen i full fart. Det är så konstigt att inte behöva sätta igång i 100 kilometer i timmen direkt jag vaknar och sedan köra på i samma tempo hela dagen.

Jag brukar säga till mina vänner att jag varit utmattad varje dag sedan illa F föddes. Det är nog sant. Jag vill inte byta honom mot något annat barn i hela världen för han är den mest fantastiska lilla kille som finns. Det är omöjligt att beskriva hur mycket jag älskar honom med allt bus, all vilja och all energi. Han är fantastisk och spännande men också utmanande på ett sätt som gör att jag ständigt får utvecklas och lära mig nya saker. Jag är så tacksam för det och jag är så tacksam för att mina barn är hyfsat olika när det kommer till vissa saker. Älskade älskade barn.