Fem dagar efter beräknad födsel

september 7, 2014 0 av momentsbymary

Det har gått fem dagar sedan beräknad födsel. Tiden går men inga tecken som helst att något skulle vara på gång visar upp sig. Två gånger har jag haft djävligt förvärkar men det var några dagar sedan nu.

Inatt somnade jag vid fyratiden och vaknade igen vid fem. Halsen gjorde ont, näsan var täppt och huvudet bultade. Jag var väldigt glad då att jag inte behövde föda. Jag ville aldrig gå ur sängen men när Filuren kom springande vid åttatiden och sa ”mamma” och lyste som en sol bestämde jag mig för att strunta i hur jag mådde. Jag ville bara vara med honom.

Vi tog en långpromenad. För mig kändes det som flera mil, det var ju egentligen inte någon lång promenad för vi gick nog 4 km. För ett par veckor sedan kunde jag inte gå så långt men nu går det med mycket vila, tvång och lite smärtstillande. Jag var helt slut mest hela tiden medan vår 17 månaders vagnvägrare gick och gick och gick med gott humör.

image

Vid 4H-gården stannade vi och fikade. Det var mysigt och Filuren som är där med förskolan en gång i veckan visade lite färdigheter som vi föräldrar inte kände till.

Förmiddagen gjorde slut på både min och Filurens energi så han sov gott ett par timmar och jag ligger utslagen av illamående och värkande fogar i svärmors säng. Visst är jag trött och less men jag inser hur mycket skoj vi kommer kunna ha med vår stora kille framöver. Så fort min kropp läker lite ska det bli massa mysiga höstutflykter för oss.