Eventet mammamys ur en gravidbumlings perspektiv

juli 20, 2014 2 av momentsbymary

Igår gick bullermammans.se´s event mammamys av stapeln och denna gravidbumling var där. Redan tidigt på morgonen frukostdejtade jag med Sandra och Linda för att sedan hämta upp Therese och därefter ta rallybilen till Västerås. Det var en härlig stämning i bilen och trots avsaknaden av AC kändes det som vi var där på ett kick.

Eventet hölls på Scandic Västerås som ligger precis bredvid E18. Just som vi skulle svänga av började det ösregna, nu snackar vi inte ett normalt ösregn utan det lät snarare som om Linda kört rakt in i ett vattenfall. Västerås bjöd visserligen på ett vått välkomnande men i hotellets entré väntade redan de flesta av övriga inbjudna till eventet så vi torkade snabbt upp av alla varma kramar och kära återseenden. Sammanlagt var vi tio personer på eventet vilket kändes alldeles lagom då vi fick möjlighet att prata med varandra allihop och känslan blev intim och mysig.
image
Alla samlade. Foto Cecilia Pihl

Vi började dagen med en ”fikabuffé” som verkligen passade mina gravidcravings som jag har just nu perfekt, smoothies i massor. Självklart bjöds det på massa andra godsaker med men det var den rinnande frukten som fick denna bumling att känna sig sådär onödigt lycklig.

Eftermiddagen spenderades med mingel, mys, produktpresentationer och behandlingar. Jag som har haft väldigt svårt att unna mig något sedan jag blev gravid med filuren för två år sedan kände mig så otroligt bortskämd och det var riktigt uppskattat och även nyttigt. Händerna fick sig en ordentlig rengöring och insmörjning och ögonbrynen plockades men bäst av allt, jag fick skalpmassage. Kvinnan som gjorde den på mig påtalade gång på gång hur spänd jag var och hur mycket jag behövde det. Tacka f-n för det svarade jag, jag har haft ruggigt ont av foglossningen sedan nyår, det blir nästan 7 månader.
image
Fix och trix. Foto Cecilia Pihl
image
Bortskämning

Eftermiddagen gick allt för fort, att göra roliga och sköna grejer i ett riktigt gott sällskap brukar leda till att klockan rusar iväg. Jag fick en makeup lagd och fräschade upp mig, bytte kläder och sen var det dags för middag med hotelldirektören Lena. Det är ingen överdrift att skriva att middagen var fantastisk, konstigt nog serverades mina favoriträtter. Undrar om Lena kört en research innan eventet 😉
image
Underbara smaker. Foto Cecilia Pihl

Förrätten bestod av grillad sparris med hollandaisesås och toast med rom, huvudrätten var lamm med potatisklyftor, ugnsbakade rotfrukter, vilökssky och getoströra och den härliga efterrätten var pannacotta med hallon och hallonsås. Alla tre rätterna var ljuvliga och bra tillagade, här bjöds inte på snabbmat eller något ”okej”. Efter middagen lottades vinster ut och jag fick jättefina saker. Goodiebags delades också ut och jag tror att vi alla blev lite chockade över den otroliga mängd varor de innehöll. Det var knappt att jag lyckade få med mig grejerna till rummet, man hade behövt träna armstyrka innan. (jag har försökt fota lite men det gick sådär)
image
Fullastade tjejer. Foto Cecilia Pihl

Nästan alla stannade kvar på hotellet över natten. Vi satt och pratade till ganska sent och jag njöt verkligen av den mysiga stämning som rådde under dagen, kvällen men även morgenen därpå. Men just det där att sitta i sommarnatten och prata med människor man tycker om är något alldeles särskilt. Det var också så uppenbart att eventet blev så mycket bättre av att vi var en grupp individer som fungerade så bra tillsammans.
image
Foto Cecilia Pihl
image
Sandra och jag. Foto Cecilia Pihl
image
Fina och goa tjejer. Foto Cecilia Pihl

Jag hade ett eget rum på eventet och det var nog bra för jag är känd för att inte sova, gå upp femtiosju gånger per natt och kissa och dessutom spy då och då. Just denna natt sov jag dock fyra underbara och ovärderliga timmar på mitt eget dubbelrum. Hotellet var verkligen fint, det såg lite avskräckande ut på utsidan, men helt nyrenoverat och fräscht på insidan och jag älskade mitt rum som inte alls kändes sådär tråkigt som många hotellrum tyvärr gör.
image
Mitt rum

Efter mitt lilla sömnrekord blev det härlig hotellfrukost med alla goa mammor innan avskedskramarna och den stora utmaningen att packa in alla goodiebags och oss själva i bilen. Hemresan blev som en mindre efterfest med uppsluppen stämning, hög musik, skratt och prat. Med fötter som liknande kassler i sandalerna och tår som klätt ut sig till prinskorvar tog jag mig med nöd och näppe ur Lindas rallybil och vidare till min egen bil för vidare färd mot Sälen. Nu sitter jag här i fjällen där jag alltid känner ro i hjärtat och är otroligt tacksam för att just jag fick komma på det fantastiska eventet och att jag har fått glädjen att umgås med dessa underbara morsor, för oavsett hur många lyxiga och fina, tunga goodiebags vi fick var det ändå värdet av sällskapet som vägde allra tyngst. Tack fina goa underbara Elina och tack alla som var med i helgen. Jag hoppas att vi ses snart igen. Gravidbumlingen tillika foglossningspreggot ger eventet tio kryckor av tio möjliga.
image
Saker till små
image
Saker till stora
image
Saker till en kropp som behöver det
image
Kläder till liten och stor från Cubus höstkollektion.