Ett stort och vackert hjärta

januari 9, 2015 0 av momentsbymary

Idag när vi var och handlade var det lång kö och min man tog med sig sonen för att han skulle få springa av sig lite utanför kassorna. När jag äntligen fått betala (jag avskyr att stå i kö) kom en jätteglad liten grabb spingande mot mig med en ballong i handen som han snott till sig någonstans. Min man hade också något i handen, en påse. Jag frågade honom vad det var han hade där och han svarade att han hade skaffat ett fadderbarn. Jag blev så varm i hjärtat, det riktigt rusade. Vi har aldrig pratat om att skaffa det, så det kom lite som en överraskning för mig men han sa det som att det var en självklarhet, ingen stor grej. Min man är en otroligt omtänksam person mot oss som finns nära, men att en människa är det gör ju inte det är ju inte självklart att den är omtänksam mot människor utanför vardagsbubblan för det. Nu fick jag ju se än en gång att han är en person som bryr sig om människor både nära och långt bort. Jag måste erkänna att jag blev så stolt över att vara gift med en så fin människa.

Jag frågade min man om han mindes att jag har ett fadderbarn sedan 10 år tillbaka och ha sa ”Ja jag vet, men jag kan ha ett jag med. Det är en liten sak för mig som påverkar en annan människa väldigt mycket.” Det var fint sagt tycker jag. När jag sitter här i soffan bredvid honom ler jag lite för mig själv och gläds över att få dela varje dag med denna godhjärtade människa och gläds över det faktum att han fortfarande efter 8 år tillsammans förvånar mig lite ibland och får mig att inse att det finns saker man kan lära sig om varandra trots att man känt varandra länge.

Var rädd om varandra och ha en härlig helg!