En vanlig och härlig helg

november 16, 2014 0 av momentsbymary

En hektisk men härlig helg är till ända. Helg här hemma är förresten fredag-söndag, de dagar Filuren inte är på förskolan. Helgen inleddes i fredags med städning och klädtvätt (innan kl 8) och sedan besök på öppna förskolan där barnen fotograferades. De skötte sig exemplariskt under fotograferingen. lillasyster som inte gillar att ligga ner fick sitta i en ministol och hon log så fint mot kameran. Dessvärre fick hon ha mössa på sig för jag vågade inte ta av den i rädsla att det skulle få henne att gråta. Hon gillar att vara varmt klädd.
image
På öppna förskolan under sångstunden

Fredag eftermiddag spenderades på Leklandet och där var det fullt ös. Barnens mormor var med och lekte och fick på så sätt påminnas om en av anledningarna till att man skaffar barn, nämligen att ha en ursäkt till att åka långa rutschkanor, hoppa studsmatt och annat skoj. Kvällen avslutades med ett besök på mataffären för att införskaffa fredagsmys till de vuxna.

Lördag förmiddag spenderades på stan där vi bland annat besökte en av mina nya favoritbutiker Pigge & Lina där jag säg till att mormor köpte ”rätt” doppresent till Sanna. Det finns väldigt mycket fint i klädväg i butiken men även en hel del annat roligt som passar perfekt att ge bort i present, dessutom kan man köpa blöjtårtor både ”vanliga” och andra varianter.
image
Speldosa till lillasyster i doppresent

Lördag eftermiddag hängde vi hos mormor och morfar till barnen och det var nog lagom då båda verkade trötta, trött var jag med. Jag har varit helt slut under kvällarna i helgen.

image
Lunch på stan. Skönt att slippa laga mat när man är trött.

Så kom söndag förmiddag när det riktigt stora för helgen skedde, barnen fotograferades av Malin Stolt som tar alldeles underbara bilder. Jag har sett så många bilder hon tagit och önskat mig lika fina bilder på mina barn, så det var lite av en dröm som uppfylldes idag. Filuren var inte riktigt sig själv, väldigt trött. Det var nog bra på sätt och vis eftersom det fick honom att vara lugn under fotograferingen. Jag har aldrig sett honom sitta stilla så länge men han var inte riktigt den busiga spillevink jag är van vid. Lillasyster var fantastisk. Den där bebisen som grät all sin vakna tid har försvunnit och vi har en go liten tjej som gärna visar upp sina leenden. Hon satt så snällt i en liten balja hela fotograferingen och såg allmänt nöjd ut. Men det är klart att hon var nöjd, hon älskar att vara ute.
image
Trött tjej efter fotografering.

Helgen avslutades med middag hos barnens faster. Det var en riktigt skön avslutning och bra avrundning av en ganska så typisk helg i vår familj. Det är ungefär såhär det ser ut oftast, kanske med lite mer utomhusaktivitet i vanliga fall. Den här helgen har jag varit ensam med barnen då deras pappa jobbat all deras vakentid. Nu ser jag fram mot en vecka då vi alla fyra får mycket tid tillsammans.