En tänkardag

november 20, 2014 2 av momentsbymary

image

Är igång med tårtan

Idag har varit en riktig tänkardag. Det är ett gott tecken för det betyder att huvudet inte varit dimmigt, virrigt eller helt avstängt. Senaste veckan har varit mycket av ett dis för mig. Jag har knappt sovit alls och det har varit som att det blev droppen. Under en lång tid har jag ju sovit lite och nu blev jag helt slut. Det har påverkat humöret med. Mycket har känts tungt och tålamodet har varit betydligt sämre än vanligt.

Men i natt skedde under kan jag lova. Jag somnade vid midnatt och vaknade 06.30. Det betyder flera timmars sömn och det betyder också att båda barnen sov hela natten, från kl 19 till morgonen. Det är ju fantastiskt.

Sömnen har gett mig energi. Inte bara energi att göra saker utan också tänka. Efter att ha inlett dagen med att träffa en fin vän och uträtta lite ärenden lagade jag mat ihop med maken och tog det bara lugnt. När klockan var ungefär halv fyra åkte resten av familjen iväg och jag var plötsligt ensam i huset med katterna. Medan jag bakade några olika sorters kakor och fixade med småsaker till dopet arbetade hjärnan på. Jag funderade hit och dit, mycket på framtiden.

image

Till kakbuffén

Jag känner att det kan bli lite jobbigt i perioder, jag blir understimulerad. Jag har varit föräldraledig i nästan två år och jag behöver något som får mig att använda hjärnan, leva ut lite kreativitet. Jag skulle behöva ett projekt att sätta tänderna i. Jag vet bara inte vad men jag inser att efter dop, jul och nyår finns risken att jag kommer gå åt av uttråkning. På något sätt måste jag hitta ett sätt att undvika det.

image

Miniatyrchokladbollar

Nu ligger jag i alla fall i sängen och vilar. Det har varit en bra dag. Jag har fått mycket gjort, haft trevligt och framförallt känt att jag njutit av livet igen.

Kram