En present

januari 20, 2015 0 av momentsbymary

image

Lilla S ligger på min mage och sover. Hon är febrig och hostar och jag låg vaken med henne hela natten i min famn. Så fort jag släppte taget det minsta skrek hon hysteriskt och hostade. Jag kramade om henne igen och hon somnade om.

Jag kan inte låta bli att tänka på henne som en present, en underbar oväntad present. En sån dyrbar present man drömmer om men som känns avlägsen och ouppnåelig. Visst var graviditeten väldigt slitsam men i övrigt var hon verkligen en oväntad och underbar present.

Jag minns på förlossningen efter att hon pluppat ut av sig själv (12 minuter efter att vi fått bekräftat att att det var något på gång, att kroppen börjat förbereda sig) att vi sa att det var så fantastiskt att ha fått henne så lätt, som en present en gåva – helt gratis utan känslomässigt och fysiskt slit.

Jag har alltid tänkt att de bästa sakerna är de man kämpat för, inte det som kommer gratis. Men det finaste i mitt liv visar att båda sätten kan ge det mest värdefulla. Att kämpa som med storebror och att få som en gåva som med lillasyster. Det finns ett speciellt värde i båda sätten och jag har haft glädjen att uppleva dem båda.