En polkadröm – kladdkaka med mintsmak

februari 2, 2015 0 av momentsbymary

image

Kladdkakemuffinsen jag bakade förra veckan gick verkligen hem hos herrn i familj Sega kanter, kladdig mitten, len och ljuvlig kaka med ordentligt chokladig smak, men säger nej till det? Imorse konstaterade min man att muffinsen var slut och jag känner honom så pass väl att jag vet att det betyder – vill du baka? En påse polkagrisar låg i köksskåpet så jag hackade ner några av dom och hällde i smeten, resultatet gav en ljuvlig polkadrön, mintchokladkladdkakemuffins (de ordet ni!!!! inte så kort).

Kladdkakemuffins (10 st)
100 gram smör
2 ägg
2,5 dl socker
2 dl vetemjöl
0,75 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
15 polkagrisar, krossade i bitar

Ställ ugnen på 200 grader.
Smält smöret och ställ att svalna.
Rör ihop övriga ingredienser till en jämn smet. Tillsätt smöret och fyll muffinsformarna till knappa hälften. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. När det blir som lite gräddningsbubblor i smeten ut mot kanterna men mitten ännu inte ser så gräddad ut utan är slät får man muffins som är kladdiga i mitten och sega ut mot kanterna. Låt svalan, servera med glass eller grädde.