En lång natt och en ännu längre dag

maj 2, 2015 0 av momentsbymary

När pappan i familjen jobbar natt har vi andra som tradition att också vara vakna. Det slår aldrig fel, är jag ensam på natten vaknar barnen och somnar inte om. Inatt var jag uppe några timmar med lilla F, när han väl somnade vaknade lillasyster.

Två barn och en vuxen som sovit för lite kan vara en lite klurig kombination. Vi åkte till Mariebergsskogen på direkten på morgonen för att försöka göra det bästa av dagen. Regnet hängde i luften, det var bara fem plusgrader och blåsigt men med ett gäng lager av kläder höll vi oss varma.
15050213liten 15050216

Förutom lek och bus i lekparkerna gick vi runt i skogen och upptäckte hemligheter, letade efter tomten, fikade och hoppade i vattenpölar. Precis när de första regndropparna under vår utflykt föll tog lilla F min hand och sa ”jag vill ha glass”. Jag log åt min lilla kille och blev alldeles varm. Självklart fick han glass som han åt medan vi satt på stranden i det lätta regnet och tittade på vattnet.
15050211

Efter några timmar åkte vi vidare. Lilla F somnade i bilen och jag såg en underbar slänt med vitsippor så jag stannade, fotade lilla S och sedan hörde jag ett glatt rop från bilen ”mamma är i skogen”. Lilla F var inte lika intresserad av att bli fotograferad. Han ville sitta i mitt knä och äta kex.
1505023liten 1505028liten 15050210liten 15050217liten

Efter sex timmar ute var det skönt att fortsätta dagen inomhus i värmen med mat och bus. Nu väntar ett par nätter till med R på jobbet och vi andra ska väl hålla varandra sällskap under nätterna.