En drömdag

En drömdag

september 8, 2020 0 av momentsbymary

I söndags upplevde jag en riktig drömdag, en sådan dag som skiljer ut sig från andra genom att vara extra fin, speciellt och bra. Jag vaknade tidigt men valde att inte ligga kvar och vrida mig i sängen, istället gick jag upp och bakade två sorters kakor till fika och snabba frukostbullar.

Efter frukost med de nybakta bullarna bar det av till skogs. Över 30 liter lingon plockades på ett par timmar och kaffe och kaka intogs på en stubbe i skogen. Okej, lingonplockning är inte jätteroligt i längden men det är ju ändå så att man får ut något värdefullt av det och det ger en bra känsla.

Efter målgång i lingonracet bar det av till en avlägsen och väldigt vacker sjö. Solen hade hunnit ta sig upp och sken varmt, en brasa tändes, det var så fint runtomkring och jag rös för känslan i kroppen var så bra. Det var inte ”det här dämpar ångesten för stunden” så som fina upplevelser varit innan. Istället kände jag att ”det här är livet, den här stunden är livet” och känslorna gick in, hela vägen in och blev kvar där. Veckan som varit jobbig fick ett avslut av äkta välmående.

Jag tror att ett par-tre timmar gick där vid sjön. Med ljudet av skogen, brasan och vinden, med värmen från solen var det svårt att veta. Det fanns inga sådana tankar på vad som ska hända nu, vad ska göras, vad ska hinnas. Jag befann mig i en upplevelse av här och nu som var väldigt stark.

Med värmen från solen, det klara vattnet och tystnaden kunde jag inte låta bli att ta ett dopp. Det kändes liksom självklart. Efteråt stod jag i solen och torkade. Vilken fullkomligt ovärderlig känsla. Naturen gav verkligen sitt bästa.

Jag vet hur det skulle varit förut i bilen på väg hem från skogen. Jag skulle varit ledsen för att det var över. Nu var jag glad, verkligen jätteglad, varm överallt inombords och rik, för jag hade ett nytt värdefullt minne att bära med mig.

Att avsluta dagen med rensning av 30 liter lingon var kanske inte det roligaste jag gjort. Däremot var det rofyllt och jag hade en väldigt skön känsla inombords som gjorde att det var helt okej.

Hur får man en dag att vara klockrent bra? Jo exakt sådär som jag beskrivit och sedan avrundar man med lite sport på tv. Det var exakt så det gick till och det är den dagen som gör att hjärtat har lite extra kraft i sina slag just nu.