En dag när vår tvååring får bestämma

mars 14, 2015 1 av momentsbymary

Maken jobbar natt i helgen och behöver sova på dagen. Jag bestämde mig för att detta ska bli Fillis helg, vi ska göra det han önskar och ha det riktigt bra han, jag och lillan. Den här dagen är inte en så jättekonstig dag egentligen, de flesta dagar är väldigt Filipanpassade. Våra dagar är rätt ofta fartfyllda, mest beroende på lilla F men han har nog föräldrar att brås på. Häng med på en dag där en tvååring får bestämma.

Vi körde igång med full fart vid sextiden. Det omöjligt att låta lilla F ligga kvar eftersom han ilsket skrek ”FÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄRDIG” då, lillasyster vaknade med. Efter gröt, lek med duplo och en lässtund klädde jag på barnen och vi tog en promenad runt i kvarteret en halvtimme för att sedan gå till bussen och ta den till stan. Jag hade lovat att vi skulle gå och titta på tågen, så vi gjorde det och lilla F vill åka tåg, så vi hoppade på ett som stod redo att åka.

Det var en glad liten F som hoppade i mitt knä medan tåget rullade till Kil. Framme i Kil tog vi en promenad, provade vi ett gäng olika lekplatser innan vi gick till affären och köpte mellanmål och sedan tog tåget tillbaka. På vägen hem stod Filli i mitt knä och plötsligt kramade han mig och sa ”Mysigt, det är myyyyyysigt”. Jag höll självklart med. Klockan var 10.15 när vi var tillbaka i Karlstad och grävde runt i en lekpark där med.
image

När lilla F tröttnat på att gräva ville han handla. Vi gick till TGR och han valde ut en present till Sanna och en till sig själv. Jag passade på att köpa en sparbössa till lillan. Vi tog en fika och Sanna fick en flaska innan vi tog en sväng och uträttade några ärenden. På bussen somnade lilla F så jag bar in honom och la honom i sängen när vi kom hem. Under tiden ”vilade” jag, dvs busade med lillan tills vi båda däckade på soffan.
image
image

Efter vilan åt vi lunch och syskonen blev helvilda. De drog igång varandra så de till slut bara skrek och skrattade i ett. Lilla F ville inte varva ner trots lässtund och försök till mys utan busade lite väl mycket så det vara bara att dra på barnen kläder och ge sig ut igen.

Vi åkte till Mariebergsskogen där F fick härja fritt. Det var lek i sanden, hopp och skutt, rutschkaneåkning, spaning på djur, spring i skogen och gungning. Han körde fullt ös till det var dags att avrunda dagen med att åka och handla och sedan bege sig hem för gröt, soffmys med läsning och sång.
image
image
image

Vid nattningen började lilla F prata massor på en gång ”morron, buss och tåg och kana och gunga med hinken och spaden”. Tack älskade lilla kille för din önskan men jag tror vi kör ett antal andra aktiviteter imorgon istället. Nu sover båda små och jag tror jag ska försöka göra det med snart. Som de allra flesta kvällar är jag helt slut men glad över dagen som varit.
image
image
image