Tvåårskalas

september 11, 2016 0 av momentsbymary

ss12
Idag firade vi lillan, imorgon fyller hon två. Vi flyttade hennes födelsedag en dag helt enkelt för att hon skulle få fira med familj och släkt.

Igår kväll bestämde vi konceptet för denna dag, la upp en plan, handlade presenter, mat och fika dekorerade och fixade tårtan, slog in paket och planerade överraskningar. Det var en snabb planering men den gav fint resultat.

Vad hade vi att jobba med då? Jo vissa utmaningar som att barnen bråkar om de flesta saker de äger, kläderna och annat, att de inte blir särskilt glada inomhus, att de helst inte sitter still. Sen kommer de bra grejerna, dom kan ha väldigt kul ihop, de gillar att vara ute och de vill röra sig hela tiden. Ni ser, det fanns massa saker vi kunde göra.

Dagen inleddes med en promenad till skogen där barnen fick ett meddelande från ett snällt skogstroll att det fanns en skatt att hämta, om de bara kunde hitta den. De fick någon ledtråd men sedan fick de jaga bäst de ville.  Till slut fann barnen skatten och i den låg alla godsaker de kunde tänka sig, favoritfrukterna, kakor, russin och till och med lite godis. Vi dukade fram kaffe och saft och fikade under träden medan regnet föll (men inte på oss).
ss1 ss2 ss3 ss4

När det började bli dags att gå hem städade vi upp ordentligt och barnen tackade trollet för skatten. På vägen hem fick de ett nytt meddelade att något fanns att leta efter i trädgården med. Väl hemma fann de skatten i lekstugan, födelsedagspresenter. Vi gjorde det lätt för oss, kanske inte riktigt rätt om man frågar vissa men barnen fick presenter båda två, samma saker. Vi orkade inte med bråk denna dag som ska vara något bra. Nästa år får vi hoppas att lilla F förstår hur det fungerar men i år var det lika bra att han också fick paket.

Paketöppningen gick över förväntan, inga bråk och barnen gillade grejerna skarpt. Vi höll nere på paketen, det känns onödigt att köpa massa saker om de inte behövs. De fick reflexvästar, reflexarmband, bubbelbad, varsitt ursött paraply och en ambulans och en brandbil. Senare fick dom världens sötaste pippitröjor av mormor och varsin pippibok.
ss5 ss6 ss7 ss8 ss9
Vi grillade korv och hamburgare med tillbehör till lunch och efter det smakade vi på tårtan innan det var dags för lite vila för barnen. På eftermiddagen spelade vi bandy på gatan och sedan kom släkten på makens sida och nu blev det mer kalas men inomhus med eftermiddagsfika (köpebröd, det funkade det med även om det kändes konstigt) presenter och lite bus. Barnen behövde röra på sig och fick gå ut och leka innan vi drog iväg på en träningsrunda på cykel eller med löparskor på.
ss10 ss11 ss13 ss14 ss16 ss17 ss20 ss21 ss22 ss23
Jag måste säga att den här dagen har varit över förväntan, vi la inte ner så mycket tid men vi la den helt klart på rätt saker. Barnen har mestadels varit glada och det är ju faktiskt det som mycket handlar om. Nu ska det laddas för en ny vecka och den kommer bli spännande, jag lovar!!!!!