En dag av lyx på Selma spa

maj 25, 2014 0 av momentsbymary

Den här veckan har varit väldigt speciell och känts otroligt lång. Det är sista veckan min man jobbar innan han imorgon förmiddag går på en lång ledighet. Denna ledighet är väldigt efterlängtad av mig då jag känner att jag blir i sämre och sämre form att ta hand om Filuren. Rörelseförmågan blir mer och mer begränsad på grund av foglossningen och jag känner en ständig stress att inte hinna med honom, att vara för sent ute och kanske inte kunna reda ut en situation som jag skulle behöva finnas till hands i. Känslan att inte duga till att ta hand om mitt eget barn är verkligen knäckande psykiskt.

Även om det varit tufft har det varit lättare att bita ihop nu när jag vet att det snart inte gör något att kroppen inte klarar av de vardagliga sakerna. Filuren har en fantastisk pappa som kommer fixa allt, så enkelt är det. Nu sitter jag här sista kvällen maken jobbar och känner ett lugn i kroppen som inte funnits där sedan början av januari. I fem månader har jag gått och bitit ihop, bitit ihop för att inte känna efter, för det har verkligen inte varit lätt. Det där ständigt malande illamåndet, smärtan i rygg och bäcken och tröttheten sliter. Jag känner mig så otroligt begränsad när min kropp inte vill fungera som vanligt, eller kanske inte fungera alls. Jag saknar att röra på mig, det är ju mitt sätt att få tankarna att flöda fritt, mitt sätt att rensa och mitt sätt att samla mer energi. När jag skulle behöva det som mest så kan jag inte träna. När det gäller illamånadet så kan jag bara säga att jag är så himla trött på det så jag orkar inte ens tänka på det.

I alla fall har jag bitit ihop, bitit och bitit och bitit men det är ju sådär att till slut så orkar man inte hålla på att bita ihop, till slut blir det för mycket att hålla tillbaka och när man inte kan hålla emot längre kan det bli väldigt jobbigt att stå där vetskapen hur det egentligen är och de känslor som följer på köpet. Oftast är jag ändå bra på det där med att bita ihop jag gör det ju allra mest för Filurens skull, för att låtsas jag att jag orkar så kanske jag till och med kan lura mig själv. Jag är bra på att inte visa hur det är, de flesta har nog inte förstått hur jobbigt det varit, de flesta har inte ens vetat att jag är gravid förrän helt nyligen.

Efter dessa månader av ihopbitande, kämpande, rädsla och mer ihopbitande så har jag byggt upp ett stort lager stress och spänning i kroppen, något som inte är allt för lätt att göra sig av med. Nu väntar en ny tid med mindre press och mer tid att vila och inför detta fick jag möjlighet att igår rivstarta avslappningen genom en riktigt lyxig dag på Selma spa arrangerad av belovedfamily.se.

Igår förmiddag blev jag upphämtad av fina Erina och det kändes jättesköt att lämna hemmet efter några riktigt tuffa och gnälliga dagar från Filurens håll. Efter halva resan hade jag redan börjat längta efter honom. Det är otroligt hur mycket de små liven kan betyda för en. Väl uppe i Sunne infann sig det stora lugnet, det jag inte känt på länge. Vi var först på plats och satte oss och väntade på de andra. Jag fick ett underbart mms från min mamma med bild på en strålande glad Filur och insåg att han hade det bra, nu var det dags för mig att se till att rå om mig själv.

Jag älskar att träffa nya människor, ändå är jag egentligen väldigt blyg. Jag kände inte någon sedan tidigare förutom underbara prinsmamman som jag haft kontakt med i snart två år. jag borde nog egentigen tyckt att det var läskigt att träffa de andra, jag fungerar nämligen lite så men även om nästan alla ansikten var nya för mig så kändes det bara trevligt och inte det minsta jobbigt. Det var helt enkelt ett gäng med härliga tjejer som träffades denna dag.

Efter ett mysigt välkomnande åt vi lunch med hotelldirektören och sedan intog vi spa-området. Det varma vattnet i poolerna och känslan av att nästan vara tyngdlös gjorde verkligen susen för min foglossning. I några timmar var smärtan så mycket svagare och den där tråkiga känslan av att vara begränsad rörelsemässigt försvann i vattnet. Detta tillsammans med det härliga sällskapet gjorde att jag för några timmar inte bet ihop alls för det behövdes inte, jag bara njöt.

Några timmar senare och förvandlad till ett gigantiskt russin tog jag den längsta dusch jag gjort sedan april förra året då Filuren föddes. Jag njöt av att kunna stå där och låta vattnet bara rinna och sedan göra iordning mig under längre tid än jag sammanlagt gör under en månad i vanliga fall. Det fanns ingen stress, inga måsten, ingen tid att passa, helt fantastiskt.

Den härliga dagen avslutades med mysigt mingel med tilltugg, tävlingar och goodiebags av det lyxigare slaget. Jag hade världens tur och vann två tävlingar, båda med mycket uppskattade vinster. Det ena var en tavla från formeli.se, den är så fin. Jag har lagt fram tavlan och varje gång jag går förbi den så blir jag alldeles varm. Den rosa tavlan kommer verkligen bli perfekt då Filurens rum kommer förvandlas till Filurernas rum. Allt det turkosa och gröna behöver verkligen lite rosa och den här tavlan är första steget mot den färdiga förvandlingen.

image
Den söta tavlan kommer bli perfekt i barnens rum

Min andra vinst var en babysitter och bärselen one från Babybjörn. Jag har ju skrivit om mina bärselar här tidigare och det jag önskat mig är en som kan användas med barnet både på mage och rygg och att det ska kunna sitta både bakåt och framåt på magen, det kan barnet med Babybjörn one. När det gäller babysitter hade vi inte råd att köpa någon dyr till Filuren och han lyckades såklart sparka och hoppa sönder sin rätt snabbt så det blir perfekt med en ny, att jag sedan lyckades vinna just den jag helst av allt vill ha är ju en extra bonus.

Innan hemgång fick vi jättefina godiebags. Jag har precis inspekterat mina. Igår kväll tittade jag bara ner som hastigast men så fort Filuren somnade ikväll gick jag igenom dem ordentligt. Det var verkligen jättefina saker  och det känns så lyxigt att det var så mycket grejer till mig själv. Som ett stort lass med morsdagspresenter.
image
Massor av fina grejer både till Filuren och hans lillasyster som ska komma i slutet av sommaren

image
Katterna inspekterar delar av min goodiebag. På kortet är inte allt med. Bland annat fattas ett par underbara mammabyxor från Boob som jag haft på mig hela dagen. Jag kommer inte vilja ha på mig något annat nu.

Efter att ha haft en sån fantastisk dag som igår med härliga människor och mycket njutning är det så mycket lättare att stå ut med smärtan och illamåendet. Jag har kommit in i en ganska så skön avslappnad stämning och det känns som den perfekta starten på sommaren och på makens ledighet. Jag har fått slappna av, skratta, mysa och ladda upp med mängder av energi. Tack alla som var där och stort, stort tack till Sandra som anordnade detta helt fantastiska event, du är verkligen en superkvinna.