Den saknade biten

mars 15, 2015 0 av momentsbymary

 

Den här veckan har lett till en stor insikt, jag har tappat del av mig men det är inget jag har förlorat, det är bara något jag måste finna på nytt. Det är en del av mig som fanns i livet innan barnen, men det är inte bakåt jag måste leta för att finna det, det är här och nu.

Det skulle kunna handla om vilket intresse som helst men i mitt fall om träningen. Jag har insett hur mycket jag saknar den och hur viktig den är för mig. När jag var ute och cyklade mountainbike i veckan kändes det som att jag blev hel, som att den där sista biten som saknades föll på plats.

Jag kommer inte kunna träna som jag vill på ett bra tag, eller kanske aldrig för det är inte säkert att min kropp läker, men jag kommer kunna träna vissa saker. Det finns en viss sorg i hjärtat för att jag är begränsad, samtidigt en glädje över det jag faktiskt kan. Att ha barn begränsar mig inte, där ser jag det mer som en spännande utmaning att tillsammans kunna ha glädje av träningsintresset. I stor utsträckning kommer de kunna vara med, och när de inte kan det då får träningen bli min egentid.

Min kropp har som sagt inte samarbetet alls sedan jag blev gravid sommaren 2012 och foglossningen känner jag av men den blir sakta men säkert bättre. Jag tänker i alla fall satsa på att bygga upp grunderna nu och det fixar man lätt genom vanlig vardagsmotion. Efter nästan en månads sjukdom satte jag igång förra veckan att bygga grunden genom barnvagnspromenader i samband med förskolehämtningen. Denna veckan byggde jag på med lite längre promenader och cykelturer med lilla F. Dessutom fick jag ju den där härliga turen på mountainbike tack vare att mormor till barnen ville passa Sanna en dag.

Veckans motion
Måndag:     promenad med barnvagn 30 minuter
Tisdag:       promenad med barnvagn 120 minuter
Onsdag:     promenad med barnvagn 60 minuter
mountainbike 40 minuter
Torsdag:    promenad 60 minuter
cykelintervaller, 20 minuter + styrkeövningar
cykling med Filip 40 minuter
Fredag:     promenad 40 minuter
Lördag:     promenad 50 minuter
styrkeövningar
Söndag:    promenad 120 minuter
                 cykling med Filip 40 minuter

Förutom detta har vi självklart varit ute och busat många, många timmar. Sakta men säkert tänker jag bygga på motionen, en dag ska jag kunna träna som jag vill.