Chokladfeber – ljuvligt kladdiga kladdkakemuffins
Viss dagar när man provat allt och inget hjälper, då är det dags att plocka fram chokladen. Ikväll efter några tuffa dagar med sjukdom hos både vuxna och barn, test och trots, dåligt med sömn, migrän och andra tråkigheter var jag bara tvungen att frossa i choklad. Jag bakade helt vanliga men härligt kladdiga kladdkakemuffins. Dessa ska gräddas sådär lagom länge så de är rinniga i mitten och sega runt kanterna. Snabbt, enkelt och jättegott – jo då de funkade även denna gång.
Jag har använt formar i storlek för bullar, de ger lagom stora portioner tycker jag och eftersom muffinsen bildar en skål när de svalnat blir de perfekta att fylla med grädde eller glass. Sen är det bara att plocka fram en sked och njuta.
Kladdkakemuffins (10 st)
100 gram smör
2 ägg
2,5 dl socker
2 dl vetemjöl
0,75 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
Ställ ugnen på 200 grader.
Smält smöret och ställ att svalna.
Rör ihop övriga ingredienser till en jämn smet. Tillsätt smöret och fyll muffinsformarna till knappa hälften. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. När det blir som lite gräddningsbubblor i smeten ut mot kanterna men mitten ännu inte ser så gräddad ut utan är slät får man muffins som är kladdiga i mitten och sega ut mot kanterna. Låt svalan, servera med glass eller grädde och kanske någon god frukt eller bär.
Åh men… vad gött!!!
Ja du, föööör gott!
livet är till för att levas inte bantas bort :-p
Självklart är du värd choklad lite då och då. O oavsett kilon så är du världens vakraste Maria ♡ men jag förstår din känsla. Sen dagen innan förlossningen startade har jag nu gått ner 20 kg. Har drygt 5-8 kg kvar kan jag tro. Målet för dessa sista kilon är att ha gått ner dom till Olivias födelsedag. Det kommer bli tufft men jag tror att fixar det 🙂
Heja dig! Du är grym!!!!