Bra prylar för småbarnsföräldern

december 15, 2014 2 av momentsbymary

image
Som mamma har jag upptäckt att det dyker upp saker som gör livet lite enklare, roligare eller bara mindre stressigt som jag verkligen gillar. Vissa grejer visste jag inte ens fanns innan jag var mamma, vissa saker kände jag till men trodde att dom var helt onödiga.

En sak som jag inte trodde alls mycket på var fruktpuré i klämpåsar. Varför finns de ens?? Var min fråga innan jag hade barn. När jag själv blev mamma och insåg hur behändigt det verkligen är med klämpåsar så blev jag överlycklig. De har räddat mig många gånger, speciellt som lille Filuren vägrade bitar i mat fram till nästan 1,5 års ålder. När allt krånglade och han matvägrade funkade oftast dom i alla fall. Han hade kontroll och kunde äta själv vilket gjorde det roligare.

Självklart ställde jag mig snart frågan om det fanns klämpåsar som refill för jag tycker ju om att stå i köket men det blev också väldigt dyrt då det gick åt otroligt mycket fruktpuré där ett tag. Nu visade det sig att det fanns och jag blev överlycklig. De där klämpåsarna kostar en del i inköp men har betalat sig många gånger om med tanke på hur många omgångar puré jag kokat och smoothies jag mixat.

Refillpåsarna är fantastiska, jag använder dom till fruktpuré, smoothies, soppa, grönsakspuré eller häller upp yoghurt från paket i dom när man ska iväg. Man behöver inte vara orolig att krossa dom, det funkar att öppna dom och stänga igen, man behöver inte ha sked och barnet kan äta själv vid relativt ung ålder. För yngre barn kan man sätta på skedar direkt på pipen och för äldre barn kan man anpassa till ett mer spännande innehåll. När familjen dricker smoothie får lillen sin i klämpåse, samma smoothie alltså men annan förpackning helt enkelt.

Sen har jag en egen tanke med refillklämpåsar, nämligen att när jag har en kropp som orkar träna igen kommer jag göra egen energiblandning att ha i påsarna. Jag gillar inte den gel man kan köpa och det gör inte min mage heller. Tack vare att det finns sådana påsar kan jag göra min egen blandning som funkar för min mage, perfekt energipåfyllning att ha i ryggfickan på cykelturen.

Men de här klämpåsarna kan vara ganska irriterande med när man har en lite busig ett och ett halvåring som gärna vill förvandla påsarna till färgglada fontäner. Tänk att den lilla grabb som för ett år sedan åt så ordentligt idag kan spruta ner hela sig och den nytvättade jackan, vagnen mm. Nu finns det en lösning för det med och idag har vi provat den, munstycken med backventil som passar alla klämpåsar. Vad jag glad blev när jag såg att de fanns men jag blev ännu gladare när jag såg att de fungerade. En fantastisk pryl som kommer göra vårat liv enklare och tvätthögen betydligt mindre. Nu går det inte att spruta smoothies över sin omgivning och sig själv för filuren.

Klämpåsar och munstycken går att köpa på squeezme.se.

PS! Köp gärna några fler omgångar till mig, den perfekta julklappen i mina ögon!