Bloggtankar

oktober 26, 2014 2 av momentsbymary

image

Nu har jag snart haft bloggen ett halvår. Jag startade den som en sysselsättning under en tuff tid i graviditeten för att ha något att skingra tankarna med. Ganska snart upptäckte jag att jag gillade att skriva om saker jag bakade, förmodligen för att jag fick så fint gensvar. Det blev på så vis roligare att baka och jag bakade mer och bloggade mer. Bakningen som intresse togs upp igen och jag började exprimentera fram nya recept och smakkombinationer. Men jag ville också skriva om annat, skriva av mig tunga stunder, dela med mig av glädje, och lyfta vissa funderingar och tankar.

Jag har fått frågan om varför jag inte startar en ren bakblogg, svaret är enkelt. Bakning är en hobby för mig, jag är inget proffs, bara en glad amatör. Det finns massa fenomenala bakbloggar där ute, min skulle inte passa in där.

Jag tycker om att dela med mig av små vardagsglimtar, en mysig stund, en god lunch eller kanske nåt nyinköpt till barnen. Inlägg som förmodligen inte är särskilt spännande men de ger en liten glimt ur mitt liv.

Vad jag framförallt önskar är att då och då skriva inlägg med lite tyngd i. Då menar jag inte att de ska läsas av massa människor men att det finnas känslor, åsikter och tankar som för mig är viktiga. Jag vill förmedla något med bloggen. Jag vill ha en blogg som samtidigt är lättsam, fylld av humor och går in på djupet. Att skriva om sådant som känns viktigt, att försöka förmedla något är det som verkligen inspirerar mig till att skriva. För mig är nämligen bloggen ett plats för mig att göra något jag älskar men som jag inte levde ut på många år, att skriva att med ord dela med mig av tankar, känslor och funderingar.

Jag kan tänka mig att de som följde mig under graviditeten kan ha uppfattat mig som gnällig och negativ. Jag tyckte själv att det var riktigt slitsamt att vara en person som klagar så mycket. Min förhoppning är att i bloggen förmedla helt andra känslor nämligen glädje, styrka och livslust men framförallt att njuta av tillvaron här och nu och om det är helt omöjligt förmedla hoppet om en bättre framtid.

Jag förstår att min saliga röra av recept, ytliga vardagsögonblick och känslofyllda inlägg inte är det ultimata om man är ute efter många läsare. Nu är inte många läsare målet, även om det såklart är tvunget att någon läser en text om målet med den är att förmedla något. Just nu är det ändå såhär jag vill ha bloggen. Den ska kännas naturlig för mig och ge mig något som tex glädjen i att skriva, inspiration att utveckla bakintresset och möjligheten att lära känna nya människor.

Jag hoppas att ni som läser och kommenterar vet att det betyder mycket för mig. Jag är lyckligt lottad som ofta får härliga, peppande, glada och roliga kommentarer – de speglar er, fina människor!

Var inte rädda för att fråga mig saker eller att föreslå ämnen för mig att ta upp i bloggen. Ibland kan inspirationen saknas och då är det skönt att få den skickad från någon annan. Jag kan till och med tycka det är roligare att skriva om ämnen på ”beställning” då det är mer av en utmaning.

Kram på er alla där ute.