Barnmorskebesök i v 41+2

september 11, 2014 2 av momentsbymary

image
Idag var jag hos barnmorskan. Det kändes lite som ett påhittat besök.

Barnmorskan hälsade mig med – Jag trodde verkligen inte att jag skulle få se dig idag. Jag hälsade henne med – Jag är så illamående att jag kanske måste kräkas snart. Barnmorskan lyfte ner papperskorgen från väggen och ställde bredvid min plats.

Sen följde de vanliga frågorna medan jag satt och hängde med hakan på min ena krycka och svetten forsade och jag pressade tillbaka spyorna.

Mitt blodtryck hade gått från 90/60 för två veckor sedan till 140/85. Jag har aldrig haft så högt tryck. Magen hade växt enligt kurva och för första gången fick jag höra att lillan låg med huvudet ner. Duktiga pyre.

Jag fastnade på britsen och barnmorskan fick hjälpa mig upp. En kort sekund flimrade bilden i huvudet av att hon skulle falla ihop över mig av min tyngd. Tack och lov hände det inte.

Sen var det lite mer frågor medan svetten från min panna droppade ner på golvet. I megaslowmotion reste jag mig och gick hem när frågorna var slut. Jag sa hejdå och lovade att till det var dags för efterkontroll i december ska bebisen ha kommit ut.

Jag fick tid för ultraljud kl 08.00 på tisdag. Sköterskan som ringde och meddelande tiden sa att förlossningen vanligtvis brukar sätta igång så fort patienten fått tid.