Att vända en sjukdom

oktober 10, 2017 0 av momentsbymary

Jag har varit småsjuk länge, sedan mitten av augusti. Det har legat och stört, hindrat mig från träning, gjort mig trött och matt. I samband med vistelsen på Tanumstrand kändes det bättre men redan några dagar senare slog sjukdomen till igen. Jag åkte hem från Sälen i början av en riktigt förkylning och det var en rätt tung resa i det måendet. 

Nu har det gått några dagar, bihålorna är åt skogen, humöret lågt, huvudet bultar och jag vilar mest hela tiden. Det är en dubbel känsla, jag vill bli sjuk för att rensa ur men jag skulle gärna bli frisk snart. Vad jag helst av allt vill är att kunna påverka mitt mående. Jag kan inte direkt påstå att jag skött den biten under dessa sjukdomsveckor. 

Utan träning mår jag kasst, jag sover sämre och äter verkligen inte som jag borde. Faller träningen verkar allt falla. Jag kan inte träna just nu men jag kan ta tag i det andra. Med den tanken i huvudet har jag handlat hem ett par kassar mat, näringsrik, nyttig och varierad. Nu ska jag äta gott och nyttigt och ge kroppen det den behöver. 

Att sova är svårare. Jag försöker men mina återkommande sömnproblem verkar vara aktuella. Det gäller att inte hetsa upp sig utan ta den vila man får, med eller utan sömn. Dagsljus ska jag få till med. Det brukar aldrig vara ett problem men det är extra viktigt nu när dagarna blir kortare. 

Tidigare ikväll läste jag att det inte fanns belägg för att huskurer funkar mot förkylning. Jag tänkte strunta i det och proppa mig full av citron, ingefära och honung. Det måste ju vara rimligt att åtminstone testa. 

Nu ska jag ta tag i den där punkten med sömn. Visst sover jag dåligt men det går inte att dömma ut natten innan man testat. 

Tror du på huskurer?