Att uppleva är att leva

oktober 3, 2017 0 av momentsbymary

Livet är här och nu, även om det är lätt att glömma bort det. Vi stormar genom vardagen med arbeten, förskolelämningar, middagslagning och ibland glömmer vi upplevelserna, hur viktiga de är. Både det lilla extra i vardagen men också det större som bryter vardagen helt är så viktigt för mig. Jag vet att de där extra sakerna är det som ger mig energi, som gör att vardagen uppskattas mer och som framförallt ger mig känslan av att leva. Att uppleva är för mig mycket förknippat med att leva, leva på riktigt.

Att unna sig en stund på SPA, att flyga fram över snön bakom ett hundspann, en afternoon tea tillsammans med någon som får en att le, eller en spännande spökvandring är upplevelser som kryddar livet. Jag har gått från att vara en person som tänker att ”någon gång i framtiden ska jag” och blivit mer av en person som lever här och nu, som faktiskt gör sakerna jag tänker på. 

Det är inte konstigt att upplevelsen blev årets julklapp för några år sedan, det är en riktigt bra present. Det materiella kan inte jämföras med upplevelser och minnen. Så enkelt är det. Just att ge bort en upplevelse i present gör att de där sakerna som kanske annars stannar i tanken faktiskt blir av. Upplevelsen ska såklart inte bara stanna i att bli presenter till andra, man måste ge det även till sig själv. För mig är det som blev årets julklapp även ett återkommande nyårslöfte, jag lovar mig ständigt att uppleva mer, leva i nuet och våga testa nytt. 

Ett bra tips för den som vill uppleva saker själv är att kika in på vilka upplevelser som finns, som här på Greatdays. Låt dig inspireras, våga testa nytt, gör det där som verkar lockande, spännande, trevligt, intressant, njutningsfullt eller kanske pulshöjande. Unna dig själv eller någon annan en upplevelse, för att uppleva är att leva, helt klart.