Att boa eller baka

juli 14, 2014 2 av momentsbymary

Imorgon är det 7 veckor kvar tills bebisen beräknas komma. I den här veckan i förra graviditeten hade jag boat massor. Vi hade målat om och tapetserat barnrummet, köpt säng, skötbord och en massa annat. Jag virkade en filt som passade vagnen, sydde lapptäcken, sängkläder, vimplar, gardiner tavlor och sakta fylldes det lilla rummet. Den här graviditeten har jag…. köpt fyra-fem små plagg och det är allt.

Visst är det så att vi inte behöver införskaffa lika mycket saker den här gången vilket gör att vi inte behöver boa, men det finns ju såklart mängder av saker jag kunde köpt eller gjort. Jag har inte ens fått till en lista på vad vi skulle kunna behöva skaffa, inte tittat på ett tyg, inte funderat över möblering eller inredning. Jag vet inte om jag är för trött eller om jag bara inte förstår att om en och en halv månad beräknas en ny familjemedlem komma.

I helgen var jag på en shoppingrunda med Sandra och Linda och trots att vi gick runt och kollade just på barnkläder blev det liksom inte att jag tittade på något åt pyret. Istället kollade jag på saker år Filuren eller kompisars barn.
image
Filurens rum med nyuppsatt fondtapet januari 2013, samt delar av rummets inredning

Vad jag däremot har gjort är att baka, kanske har det på något sätt stillat det där behovet av att boa. Nu ska jag dessutom börja baka och laga mat så att jag kan fylla frysen. När liten tittar ut vill jag kunna ägna mig åt barnen och inte stressa med att laga mat. Jag vill kunna bjuda folk på fika utan att känna mig tvingad att ställa mig att baka. Så visst, att baka kan nästan vara som att boa ibland.

Jag tar gärna emot tips på hur man väcker lusten att boa, vad man kan tänkas göra eller köpa eller hur man helt enkelt förstår att en liten bebis snart ska komma. Jag vill ju egentligen fixa med saker men det verkar som att jag inte insett att snart är bebisen här. Lite ork har jag fortfarande så något måste jag ju kunna få till i alla fall.