januari 10, 2016 1 av momentsbymary

1601105
När vi vaknade imorse funderade jag och min man på hur vi skulle få den här dagen att gå. Vi saknade bra idéer på aktiviteter och eftersom barnen inte går att ha inomhus längre stunder är det ett dåligt utgångsläge. Nu visade det sig att vädret hade hjälpt oss med aktiviteter för det hade snöat hela natten och snön hade blåst ner från taken så att det låg ett tjockt lager på våran uppfart, uteplats och ingång.

Förmiddagen spenderades ute, barnen hjälpte till att skotta, hoppade i snöhögar och klättrade upp och ner för trapporna. Vi vuxna skottade länge men ändå hann vi inte klart innan lunch. En  bilen hade faktiskt en halvmeter snö på sig, bara att gräva fram den tog tid.

Luncherna den här veckan har varit skåprensarluncher. Det är skönt att tömma ur kyl och frys ibland. Idag var sista gången, efter lunchen ekade det i kylskåpet. Jag tycker att det är utmanande att laga mat med begränsade resurser. Idag blev det en fantastiskt god paj med trattkantareller, bacon, halloumi och rödlök. Till pajen serverades sallad och gräddfil med persilja i. Detta måste jag göra om för det var riktigt gott.
1601101

Vi fortsatte skotta på eftermiddagen, åkte och storhandlade när det blev senare och nu har lilla F och jag precis rört ihop en kladdkaka. I och med att barnen är i behov av mycket aktivitet och har ett hemskt humör om de inte har något att göra kan eftermiddagar och kvällar kännas rätt långa. Idag gjorde den inte det vilket var skönt.  Vi har all snö att tacka för det. Nu har jag sju eftermiddagar och kvällar ensam med barnen att se fram emot. Vi får se hur roligt det blir.

Trevlig kväll och hoppas att den kommande veckan blir bra.