4 dagar till BF och en underbar överraskning

augusti 29, 2014 0 av momentsbymary

Igår hade jag mitt sista inplanerade barnmorskebesök innan BF. Jag hoppas verkligen inte att jag måste gå dit igen om två veckor. Det blev ett kort besök, finns ju inte så mycket mer att prata om än att konstatera att snart är det dags. Blodtrycket var ganska lågt 90/60 men jag är rätt van vid det. Barnmorskan hade en session med magmassage, dvs hon klämde och tryckte och höll på men var inte säker på om huvud eller rumpa var neråt. Det spelar ju ingen roll egentligen med tanke på att detta busfrö vänder sig då och då.

Efter barnmorskebesöket träffade jag Sandra som är stålande vacker gravid. Själv ser jag mest ut som en svullen grå boll. Det är så härligt att se att åtminstone andra är fina. Efter lite shopping (skor och vattenflaska till Filuren, mössor till mini) åt vi lunch och sprang på Linda viket var en rolig överraskning. Dessutom är det alltid mysigt med kramar och jag förmodar att det var sista gången jag träffade dessa två fina tjejer som gravid. En konstig tanke.
image
Höstmössa till mini och höstkängor till Filuren

Både Linda och Sandra har underbart söta små döttrar och jag kunde inte låta bli att se på de små tjejerna och fundera över hur vår dotter kommer se ut. Det verkar fortfarande så konstigt att det förmodligen är en tjej som gömmer sig där inne. Första tjejen i min släkt på 31 år.

När jag skulle åka hem fick jag en så fin överraskning av Sandra, en helt underbar blöjtårta. Det finns vissa saker som jag fantiserat och drömt om att få men faktiskt aldrig trott att jag någonsin skulle få. En blöjtårta är en sån sak. Jag blev så rörd att tårarna inte var långt borta. Jag har många gånger på slutet påmints om hur många fina människor det finns i mitt liv och igår blev jag påmind om det ännu en gång. Nu står den fina tårtan här hemma och jag ler varje gång jag går förbi och ser på den.
image
Så fin och helt otroligt uppskattad blöjtårta
image
Tårtan innehöll söta strumpor, fina mjuka matchande nalle och skallra, tummy rub, badsvamp och en jättesöt body.

I helgen är jag ensam hemma nätter och kvällar, jag tänkte använda tiden till att komma i rätt stämning så nu ska jag försöka rota fram gravid- och förlossningsprogram och filmer och titta på. Just nu känns det kommer dröja innan den lilla kommer. Jag har inga som helst förkänningar. Den enda gången det gör ont i min mage är när busfröt vänder sig, en djävulsk smärta men tyvärr inget som tyder på att förlossningen är i antågande.

Kram på er!