Våra vagnar

maj 7, 2015 1 av momentsbymary

Eftersom vi snart kommer få hem en Orbit baby G3 som ska hälsa på tänkte jag berätta vilka vagnar vi äger idag. Vad man är van att köra kommer ju självklart påverka vår upplevelse av Orbiten.

pagevagnsi
Den första vagn vi köpte och den enkelvagn vi använt till lilla F och även som liggvagn till lilla S är en Kronan duo s. Vi gjorde riktigt noggranna efterforskningar när vi skulle köpa vagn och funderade jättemycket över våra behov. Precis runt tiden för rutinultraljudet släpptes duo s och vi var rätt säkra på att detta var vangen för oss. Vi slog till på en i säsongsfärgen turkos. Jag har älskat den vagnen, den har verkligen varit toppen och den har följt med oss överallt. Lilla F behövde 2 långa promenader per dag fram till han var dryga året så vagnen blev verkligen testad. Dock känner jag att vi inte har användning av den på samma sätt längre, vi har därför sålt den så den står bara i vårt garage i väntan på att en liten bebis ska komma. Det ligger så mycket minnen i den vagnen att det kommer bli jättesvårt att släppa den.

Nästa vagn vi köpte var en Chicco Liteway. Den är en sulky som fälls ihop och blir riktigt liten. En bra vagn att alltid ha liggande i bilen. Dessvärre använder vi inte den heller längre på grund av den förändrade situationen med barn så den ska säljas. Annars är den en smart praktiskt vagn om man inte tänker gå mer än i några affärer eller liknande.

Vår tredje vagn är en Trille Jogger, köpt för att springa med men jag hann bli gravid med foglossning innan lilla F var stor nog att hänga med och träna. Jag har sprungit ett par rundor med den nu och denna vagn ska få stanna. Vi måste ju kunna träna när kroppen blir piggare.

Den fjärde vagnen vi köpte var en Nordic Cab cykelvagn. Det är dags att plocka fram den igen efter att den fått vila lite under vintern. Jag älskar den innerligt. Där pratar vi riktig kärlek. Den har plats för två barn och i höst när lillan blivit äldre får båda barnen sitta i den. Vagnen är jättepraktisk med stort utrymme för packning, perfekt för en heldagsutflykt eller starhandling. Vagnen görs lätt om till en vagn att gå med och har även tillbehör för skidåkning, vandring, löpning mm. Jag tror att denna vagn kommer vara med om många äventyr tillsammans med oss.

Vagn nummer fem är en Babyjogger city select. Vi tittade mycket på syskonvagn under början av min graviditet men kom fram till att ingen hade allt det vi sökte. Antingen var sitsarna för små, vagnen för tung eller så fanns inte möjligheten att vända sittdelen mot sig. När vi blev tillfrågade om vi ville köpa babyjoggern begagnat slog vi till. Vi hade varit så inne på att ha en vagn med barnen sittande i bredd men nu i efterhand är vi otroligt nöjda med att ha dom på längden. Vagnens stora fördelar enigt mig är att det går att vända sitsar bakåt, framåt, mot varandra och vagnen blir väldigt liten ihopfälld dessutom har den stor plats för packning och går att använda både som enkel och syskonvagn.

Vår sjätte vagn och en nykomling i skaran är en Brio sitty. Den är en enkel sulky i klassiskt utförande och är lilla F:s. Lillasyster är ju inte stor nog för den ännu. Vi köpte den därför att lilla F gillar att sitta i en sån hos sin farmor. Vagnen känns bra att han när man är iväg med ett litet större barn, den är ganska smidig och blir hyfsat liten ihopfälld men tyvärr har den knappt utrymme för att packa med något. Vi får se om den stannar eller byts mor något annat.

Här har ni alltså våra sex vagnar. Snart är de förmodligen bara fyra om vi får Chiccon såld. Jag känner väl att det är vagnar som är bra att ha och är helt säker på att cykelvagnen är den som kommer få stå längst. De andra skulle jag kunna tänka mig att prova andra modeller av.

I min värld finns ingen ultimat vagn, det finns vagnar som passar bättre för speciella ändamål. Jag känner väl själv att det vi saknar är en bra, smidig enkelvagn som lätt går att få med sig på tex tåg och buss men där det ändå finns plats för packning. Jag älskar att kolla på vagnar så kanske kommer vi prova oss fram på den fronten. När det gäller sulkys är det samma sak. Vi skulle nog vilja prova oss fram.