Vår egen tradition

juni 6, 2014 0 av momentsbymary

Jag och min man skapade en egen tradition för nationaldagen det första året vi var tillsammans, att göra en cykelutflykt. Första året cyklade vi 1,2 mil sammanlagt och tyckte att det var jättemycket. Efter att vårat cykelintresse växte har turerna blivit betydligt längre men fokus ligger på att njuta, och ta det lugnt, äta gott och se något vackert. 

Förra året blev det inte någon utflykt då Filuren var två månader och inte hade lärt sig cykla än. Vi satt istället och åt i stadsträdgården och även om det var jättefint kändes det bara fel. I år bjöd nationaldagen på vackert väder, glada föräldrar, busig Filur och traditionen återupptogs till vår stora lycka.

Vi vågade inte ge oss av på någon längre tur på grund av min foglossning men vi packade cykelkärran med matsäck, badkläder till Filuren, mina kryckor och så gav vi oss iväg till Mariebergsskogen där vi fick fina några fina timmar tillsammans. Att stå vid strandkanten och plaska med vattnet var uppenbarligen en bra aktivitet för det verkade Filuren aldrig tröttna på. Det var härligt att få se honom så glad och roligt att vår tradition är något som passar hela familjen. Bra traditioner ska man vårda.

image

På väg hem efter härliga timmar i solen.